Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Ένταση στην Κρήτη με πλοίο που κατευθυνόταν στη Γάζα


Σκηνικό έντασης αυτή την ώρα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου όπου άνδρες του λιμενικού έχουν περικυκλώσει καναδικό πλοίο, το οποίο συμμετέχει στην αποστολή «Free Gaza» απαγορεύοντας τον απόπλου, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.

Το καναδικό πλοίο με το όνομα Ταχρίρ (Σημαίνει Ελευθερία και είναι εμπνευσμένο από την Πλατεία όπου πραγματοποιήθηκε η εξέγερση του Αυγυπτιακού λαού)...έχει μήκος 25 μέτρα και μεταφέρει περίπου 45 ανθρώπους: αντιπροσώπους από όλη την χώρα, διασημότητες και δημοσιογράφους ενώ μεταφέρει και εκπροσώπους από την Αυστραλία, το Βέλγιο και την Δανία.

Οι άνδρες του λιμενικού ζήτησαν από τον καπετάνιο να παραδώσουν τα χαρτιά του πλοίου. Δημιουργήθηκε ένταση καθώς ο καπετάνιος του πλοίου θέλει να παραδώσει στις αρχές αντίγραφα και όχι τα πρωτότυπα έγγραφα ενώ αυτή τη στιγμή απειλείται η σύλληψη της επικεφαλής της καναδικής αποστολής Sandra Rush, μέλους της Καναδικής επιτροπής «Ένα πλοίο για τη Γάζα».

Η συλλογή χρημάτων για την αγορά του πλοίου έγινε από χιλιάδες Καναδούς πολίτες ενώ το πλοίο συμμετέχει στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους αναδεικνύοντας το θέμα του αποκλεισμού της Γάζας και του 1,6 εκ κατοίκων της που η πρόσβασή τους σε αγαθά και η δυνατότητα μετακίνησης τους παρεμποδίζεται μονομερώς από τον παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: