Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Καναδάς: Διαδηλώσεις κατά της Ελλάδας για την απαγόρευση απόπλου του "Στολίσκου ΙΙ"


Ειρηνική διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Οτάβα πραγματοποίησαν το Σάββατο περίπου είκοσι διαδηλωτές, κυρίως Καναδοί και λίγοι Παλαιστίνιοι, διαμαρτυρόμενοι εναντίον της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου των πλοίων για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα...



Εντός της ελληνικής πρεσβείας βρισκόταν ο σύμβουλος τύπου, Θεοδόσης Δημητρακόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως η διαμαρτυρία έγινε χωρίς την άδεια της αστυνομίας, γι αυτό όταν κλήθηκαν οι αρχές, οι διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά.

Αργότερα το απόγευμα άλλες μικρές ομάδες διαδηλωτών εμφανίστηκαν μπροστά από τα κτίρια των γενικών προξενείων της Ελλάδας στο Μόντρεαλ και το Τορόντο, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά τους προς τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης ως προς το θέμα της απαγόρευσης του απόπλου.

Οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές και δεν καταγράφηκαν επεισόδια.

Υπενθυμίζεται, πως την Παρασκευή (01/07), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή για απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια για τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση ανέφερε, ότι θα γίνεται “συνεχείς ηλεκτρονική επιτήρηση ου ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση”.

Κατά συνέπεια, το αμερικανικό πλοίο “Audacity of Hope”, που απέπλευσε μετά το “σπάσιμο” του ναυτικού αποκλεισμού, από 36 ακτιβιστές, επέστρεψε στον Πειραιά την ίδια ημέρα, ενώ ακόμη ένα πλοίο, το "Γκουέρνικα", που συμμετέχει στο "Στόλο Ελευθερίας ΙΙ", παραμένει δεμένο στο λιμάνι Κολυμπαρίου Χανίων, ως συνέχεια της απαγόρευσης απόπλου όλων των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: