Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ και άλλοι 29 για «στημένα» στην Τουρκία


Από τις 7 το πρωί της Κυριακής έχουν ξεκινήσει έφοδοι της τουρκικής Αστυνομίας σε σπίτια και σε γήπεδα και ήδη έχουν συλληφθεί 30 άνθρωποι, ένας εκ των οποίων είναι και ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Φενερμπαχτσέ Αζίζ Γιλντιρίμ, καθώς κατηγορούνται για συμμετοχή σε «στημένα» παιχνίδια της περιόδου που ολοκληρώθηκε πριν από περίπου 2 μήνες.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία, η έρευνα είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και από την Κυριακή το πρωί ξεκίνησαν οι συλλήψεις...



Ο Αζίζ Γιλντιρίμ συνελήφθη στο σπίτι του, ενώ έγιναν έφοδοι τόσο στα γραφεία της Φενερμπαχτσέ, που βρίσκονται στο γήπεδο «Σουκρού Σαράτσογλου», όσο και σε 12 ακόμα πόλεις της Τουρκίας. Εκτός του Γιλντιρίμ συνελήφθη και ο αντιπρόεδρος της Φενέρ Σεκίπ Μοστουρόγλου, αλλά και ο διευθυντής Ελχάν Εκσιόγλου.

Επίσης, μεταξύ άλλων συνελήφθησαν και οι ποδοσφαιριστές Σεζέρ Οζτούρκ (πρώην της Εσκισεχιρσπόρ, πλέον στη Φενέρ), Εμανουέλ Εμενίκε (πρώην της Καραμπουκσπόρ, πλέον στη Φενέρ), Ουμίτ Καράν (Εσκίσεχισπορ), Σερκάν Καλίκ (Γκεντσλερμπιρλιγκί), όπως και ο αντιπρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, Νεβζάτ Σακάρ. Πολλά είναι τα ύποπτα παιχνίδια, αλλά γίνεται ιδιαίτερος λόγος για το Εσκισεχιρσπόρ – Φενερμπαχτσέ 1-3, στις 9 Απριλίου, όπου οι φιλοξενούμενοι νίκησαν με ανατροπή και το Σιβασπόρ - Φενερμπαχτσέ 3-4 την τελευταία αγωνιστική (που η Φενέρ εξασφάλισε τον τίτλο).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία η έρευνα είναι σε εξέλιξη και τις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες, θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις. Μάλιστα, αναφέρεται ότι στο πρόγραμμα για σήμερα είναι να γίνουν ακόμα 10 συλλήψεις (40 σύνολο).

Ενδιαφέρον έχει η στάση τόσο της Ομοσπονδίας της Τουρκίας όσο και της UEFA, καθώς η Φενερμπαχτσέ είναι να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ως πρωταθλήτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: