Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

"Ανάσα" δροσιάς από την Πέμπτη

«Ανάσα» δροσιάς αναμένεται την Πέμπτη, μετά το κύμα καύσωνα που έπληξε την Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση με τη μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στην Αττική καταγράφηκαν υπερβάσεις στις τιμές του όζοντος.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για την Πέμπτη πτώση της θερμοκρασίας με ανέμους δυτικούς-βορειοδυτικούς τοπικά επτά μποφόρ στα νότια πελάγη.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου, και στη Θεσσαλονίκη από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου....

Ο υδράργυρος έφθασε την Τετάρτη τοπικά στην Αττική τους 40 βαθμούς Κελσίου με την ατμόσφαιρα για μία ακόμη ημέρα αποπνικτική.

Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκε και υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε η εξής υπέρβαση: Στο σταθμό Θρακομακεδόνες, στις 14:00, με τιμή 191 μg/m³.

Ως εκ τούτου το υπουργείο Υγείας συμβουλεύει άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Tο όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.

Για την Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει για τη Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο η ΕΜΥ προβλέπει μέγιστη θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 32 και τους 35 βαθμούς αντίστοιχα. Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: