Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Πρυτάνεις εναντίον Άννας Διαμαντοπούλου

Με την Άννα Διαμαντοπούλου «τα βάζουν» οι πρυτάνεις, κατηγορώντας το Υπουργείο Παιδείας για «εμπάθεια απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

Με την ολοκλήρωση της Συνόδου των Πρυτάνεων η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Αγριά Βόλου, οι προεδρεύοντες υπογράμμισαν ότι «καμία μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι εφικτή χωρίς τη συμμετοχή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας».

Στο επίκεντρο της Συνόδου βρέθηκε όπως είναι φυσικό ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, αλλά και τα οικονομικά των Πανεπιστημίων, καθώς το Μεσοπρόθεσμο αναμένεται να φέρει περικοπές της τάξης του 50%.

Oι πρυτάνεις, θεωρούν ότι οι αλλαγές στην Παιδεία μετατρέπουν το Πανεπιστήμιο «σε εταιρία, μετακυλώντας το κόστος λειτουργίας στην ελληνική οικογένεια».

Σε ψήφισμα που εξεδόθη από τη σύνοδό τους σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αναφέρουν ότι το σχετικό νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει την αυτοτέλεια και τη διαφάνεια λειτουργίας των πανεπιστημίων.....

Παράλληλα, καλούν το το υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου και να λάβει υπόψη τις προτάσεις της συνόδου.

*Να σημειώσουμε, ότι τη Δευτέρα το νομοσχέδιο αποστέλλεται επισήμως στους πρυτάνεις, τους οποίους έχει καλέσει σε συνάντηση εντός της εβδομάδας η υπουργός Παιδείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: