Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Εργατική Εστία, διακοπές 2011; Αναβάλλονται!

Ταλαιπωρία και ανατροπή του προγραμματισμού σε εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων και συνταξιούχων προκαλεί η μετάθεση των εκδρομών κοινωνικού τουρισμού από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).

H ανατροπή του προγράμματος και μάλιστα την ώρα που οι δικαιούχοι ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους οφείλεται στην... αθάνατη γραφειοκρατία: δεν εγκρίθηκαν εγκαίρως οι αναγκαίες πιστώσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο οποίο μάλιστα μετέθεσε την ευθύνη για την ανατροπή του προγράμματος ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας.

Τα καλοκαιρινά ταξίδια - οι γνωστές επταήμερες εκδρομές του θερινού προγράμματος ΟΕΕ Νομού Αττικής - που κανονικά θα άρχιζαν σήμερα μετατίθενται για το... φθινόπωρο και τον Σεπτέμβριο. Ετσι, πολλοί είναι οι πολίτες που τώρα θα αναγκαστούν να ακυρώσουν τις άδειές τους, να αδειάσουν τις βαλίτσες τους και να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Μάλιστα, μεγάλη μερίδα απ' αυτούς δεν αποκλείεται να μην καταφέρουν τελικά να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να πραγματοποιήσουν τις εκδρομές στις νέες ημερομηνίες μετά τις 10 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό διότι τότε θα έχουν αρχίσει τα μαθήματα στα σχολεία....

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός εξέδωσε την ανακοίνωση μετάθεσης των δύο πρώτων εκδρομών την τελευταία στιγμή. Προχθές δηλαδή, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των εκδρομών, όταν οι περισσότεροι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δικαιούχοι ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν. Είχε προηγηθεί καταγγελία δικαιούχου στον ΟΕΕ που έλεγε ότι είχε τηλεφωνήσει σε ξενοδοχείο και τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσε να κάνει χρήση του δικαιώματός του...

Ετσι χθες, η Διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ανέφερε σε νέα ανακοίνωσή της πως «για λόγους ανωτέρας βίας οι εκδρομές του θερινού προγράμματος Νομού Αττικής του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 2, 3/7-9/7 και 9, 10/7-16/7 μετατίθενται να γίνουν αντίστοιχα στις 10, 11/9-17/9 και 17, 18/9-24/9».
Ακολούθησαν τηλεφωνήματα και διαμαρτυρίες δικαιούχων στον Οργανισμό.

Στη συνέχεια η Διοίκηση εξέδωσε και νέα διευκρινιστική ανακοίνωση αναφέροντας πως η μετάθεση των εκδρομών δεν έγινε εξαιτίας μη έγκρισης κονδυλίων. Συμπλήρωνε δε ζητώντας συγγνώμη πως η αλλαγή στις ημερομηνίες είναι πέρα από τη θέλησή της και οφείλεται σε θέμα τήρησης της νομιμότητας. Λέει δηλαδή ότι για να διενεργηθεί το πρόγραμμα «χρήζει προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: