Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

«Απαραίτητες οι επιθέσεις» λέει ο μακελάρης του Όσλο !!

O 32χρονος Νορβηγός, Αντερς Μπρέχρινγκ Μπρέιβικ που έσπειρε τον πανικό και το θάνατο στη Νορβηγία προετοίμαζε την ειδεχθή πράξη του από το φθινόπωρο του 2009 σύμφωνα με βιογραφικές του σημειώσεις που είχε δημοσιεύσει στο ιντερνέτ.

«Η τρομοκρατία είναι ένα μέσο να αφυπνιστούν οι μάζες» έγραφε και αυτό που πίστευε ήταν ότι θα καταγράφονταν στη συνείδηση του κόσμου «ως το χειρότερο τέρας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».
«Στυγερές, αλλά απαραίτητες» χαρακτηρίζει, σύμφωνα με το δικηγόρο του, Γκήαρ Λίπσταντ, τις πράξεις του ο Μπρέιβικ.

«Είπε ότι πιστεύει πως οι ενέργειές του είναι αποτρόπαιες, αλλά θεωρούσε ότι ταυτοχρόνως ήταν απαραίτητες» δήλωσε στο TV2 , ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του φερόμενου ως δράστη, της «χειρότερης σφαγής που έγινε στη Νορβηγία μετά από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», όπως έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του νορβηγικού Τύπου.

Ο Λίπσταντ είπε ακόμη, ότι ο πελάτης του θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του και να εξηγήσει τις πράξεις του, στο δικαστήριο, τη Δευτέρα.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να αρχίσει αύριο (Δευτέρα) και τότε οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν εάν ο φερόμενος ως δράστης ακροδεξιός Νορβηγός που κατηγορείται για το θάνατο 92 ανθρώπων, θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: