Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Τι θα πληρώσουμε ώς τον Δεκέμβριο σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο

Άμεσα καταφτάνει στα νοικοκυριά ο λογαριασμός των φορομέτρων του Μεσοπρόθεσμου, αρχής γενομένης από τον μήνα που διανύουμε, όπου μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποστούν μείωση εισοδήματος λόγω της αύξησης του παρακρατούμενου φόρου κατά περίπου 33 ευρώ.

Και αυτό, λόγω της επίπτωσης από την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, για όλα τα φετινά εισοδήματα, από τα 12.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ, που μεταφράζεται αυτόματα σε αύξηση του φόρου μέχρι 400 ευρώ τον χρόνο.

Σύμφωνα με τα «Νέα», το μεγαλύτερο σοκ θα το υποστούν οι φορολογούμενοι από τον Σεπτέμβριο, όταν θα αρχίσουν να καταφτάνουν τα πρώτα μπιλιετάκια της Εφορίας για την πληρωμή της εισοδηματικής εισφοράς. Αφορά όσους δηλώνουν εισοδήματα 12.000 ευρώ και άνω, ο φόρος επιβάλλεται επί ολόκληρου του ποσού του εισοδήματος, και οι συντελεστές είναι από 1%-4%, αναλόγως του εισοδήματος.

Η δεύτερη... λυπητερή, τον Σεπτέμβριο, αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, που θα κληθούν να πληρώσουν για το τρέχον έτος ένα τέλος επιτηδεύματος ύψους 300 ευρώ, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός τους. Το τέλος θα πληρώσουν όλοι όσοι έχουν μπλοκ παροχής υπηρεσιών, πλην εκείνων που το εξέδωσαν την τελευταία 5ετία....

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο πρόκειται να αυξηθούν οι τιμές στην εστίαση (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, ντελίβερι κ.λπ.), λόγω της μετάταξής τους σε καθεστώς ΦΠΑ από το 13% στο 23%.

Τον Οκτώβριο, το «μενού» των επιβαρύνσεων για τα νοικοκυριά περιλαμβάνει αύξηση κατά 5- 6 λεπτά το λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της αναπροσαρμογής του ειδικού φόρου κατανάλωσης και το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου σειρά έχουν τα νέα αυξημένα μέχρι 12,5% τέλη κυκλοφορίας για το 2012.

Επίσης, σε αυτό το δίμηνο αναμένεται να αποσταλούν και τα ειδικά εκκαθαριστικά με την έκτακτη εισφορά για τα αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.εκ., τα σκάφη αναψυχή και τις πισίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: