Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ένα εκατομμύριο ευρώ σε χημικά την περασμένη εβδομάδα από τα ΜΑΤ!


Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες κορύφωναν τις διαδηλώσεις έξω από την Βουλή την προηγούμενη Τετάρτη, θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την εφαρμογή του εφαρμοστικού νόμου, μια τραγελαφική κατάσταση εξελισσόταν.

Από την μία, το κράτος «κυνηγούσε» να εξασφαλίσει την 5η δόση δανείου και από την άλλη πετάγονταν κυριολεκτικά και χωρίς λόγο,...



250.000 ευρώ στους δρόμους και μάλιστα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Πρόκειται για την εκτεταμένη χρήση χημικών που έκαναν τα ΜΑΤ στα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης.

Λίγες μέρες μετά και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία», υπολογίζεται ότι το κόστος των δακρυγόνων υπολογίζεται περί τα 250.000 ευρώ και ο αριθμός αυτός αφορά την χρήση τους μόνο την ημέρα της Τετάρτης.

Το συγκεκριμένο νούμερο, αποδεικνύει περίτρανα ότι «λεφτά υπάρχουν»(;)

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι την επόμενη κιόλας μέρα των σοβαρών επεισοδίων, το αρμόδιο τμήμα προμηθειών του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, λόγω έλλειψης προχώρησε στην αγορά 10.000 δακρυγόνων από το Ισραήλ, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Το συνολικό κόστος της παραγγελίας ανήλθε στα 900.000!

Μια μέση τιμή δηλαδή θα μπορούσε να είναι 90 ευρώ το τεμάχιο.

Ωστόσο, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο την Τετάρτη εκτοξεύτηκαν από τα ΜΑΤ 2.860 βομβίδες δακρυγόνου, όταν ο μέσος όρος χημικών που έπεφταν άλλες επεισοδιακές μέρες δεν ξεπερνά τα 100 με 150.

Έτσι με έναν απλό πολλαπλασιασμό προκύπτει ότι οι 2.860 βομβίδες που εκτοξεύτηκαν (από περίπου 90 ευρώ η καθεμία) κόστισαν συνολικά 257.400 ευρώ!

Για να υπάρχει, ωστόσο, μία πλήρης εικόνα σχετικά με το ποσόν που δαπανήθηκε για το όργιο καταστολής που αποφασίστηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα χρήματα για τα χημικά, τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, τα εκτός έδρας των αστυνομικών που ήρθαν από την περιφέρεια και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: