Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Αντ. Σαμαράς: Ο Παπανδρέου πάσχει από το σύνδρομο της Αντουανέτας!!

«Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα... Τώρα ήρθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Real News» ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν κρύβει δε ότι το διαπραγματευτικό «όπλο» που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει είναι ο φόβος της ΕΕ για ένα ελληνικό ντόμινο που θα συμπαρασύρει οικονομικά και κοινωνικά όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτει ότι αυτά που χρειάζονται είναι «ένα εναλλακτικό σχέδιο, μία άλλη κυβέρνηση με αξιοπιστία να το εφαρμόσει και μία ομαλή μετάβαση από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε στο εναλλακτικό»....

Δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει άμεσα την αδικία στους χαμηλοσυνταξιούχους, προσθέτει όμως ότι: «Όλες οι άλλες αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος. Αν εφαρμοστεί η πολιτική μας στο σύνολό της αυτό θα γίνει σε τρία με τέσσερα χρόνια».

Απορρίπτει, επίσης, κάθε συζήτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας και για δημοψηφίσματα, λέγοντας νέου εκ ότι «το καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογές».

Αποδίδει, μάλιστα, στον πρωθυπουργό, Γ.Παπανδρέου, το «σύνδρομο της Αντουανέτας».

«Το σύνδρομο της Αντουανέτας είναι αυτό ακριβώς: φωνάζει ο λαός για ψωμί κι εσύ να του μιλάς για... παντεσπάνι. Αν το θέλουν τόσο πολύ, ας κάνουν το καλύτερο "δημοψήφισμα": ας κάνουν εκλογές! Γιατί όσο ανεβάζουν επικοινωνιακά τον σχεδιασμό για δημοψήφισμα τόσο θα ανεβαίνει μέσα στην κοινωνία το αίτημα των εκλογών».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MAKARI NA BGO PSEFTIS ALA NOMIZO O SAMARAS PREPI NA EINAI AROSTOS DEN EKSEGITE DIAFORETIKA POLES MALAKIES KANI