Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Τα δύο εκατ. ευρώ αγγίζουν οι ζημιές από τα επεισόδια

Ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ οι υλικές ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις του κέντρου από τα βίαια επεισόδια εντός της εβδομάδας, ενώ σε εκατομμύρια ευρώ εκτιμώνται τα διαφυγόντα έσοδα από εμπορικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, τα οποία ανέφεραν αποχωρήσεις πελατών και ακυρώσεις κρατήσεων.

Αυτά προκύπτουν από την καταγραφή που έκαναν συνεργεία υπαλλήλων του ΕΒΕΑ, σύμφωνα με την οποία υλικές ζημιές έχουν υποστεί 34 επιχειρήσεις, κυρίως στις προσόψεις των καταστημάτων. Οι επιχειρηματίες κατήγγειλαν επίσης και κλοπές εμπορευμάτων....

Διαφυγόντα έσοδα δεν αντιμετωπίζουν μόνο τα ξενοδοχεία αλλά το σύνολο του εμπορικού κόσμου καθώς οι καταναλωτές αδυνατούν ή αποφεύγουν να κατέβουν στο κέντρο τις ημέρες που γίνονται επεισόδια.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος κοινοποίησε σήμερα τα αποτελέσματα της καταγραφής με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον οποία ζητά ουσιαστική συμβολή της Πολιτείας με την καταβολή αποζημιώσεων για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας.


Οι ζημιές δε για το Δήμο της Αθήνας υπολογίζονται τουλάχιστον σε 800.000 ευρώ, από σπασμένα μάρμαρα, φανάρια κ.λ.π., ενώ στις 15 Ιουνίου είχαν εκτιμηθεί σε 400.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: