Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

"Επίσκεψη" στη Βουλή ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί


Το απόγευμα της Τρίτης (26/07) οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προγραμματίσει μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου εντός του Κοινοβουλίου ο υπουργός Μεταφορών, Γ. Ραγκούσης, θα ενημερώσει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Από τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, αυτοκινητιστές από διάφορες περιοχές...



της περιφέρειας καταφθάνουν στα λιμάνια, για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν αυτοκινητιστές από την Κρήτη, με τους Συλλόγους του νησιού να ζητούν παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, προκειμένου να δοθεί λύση.

Προσωπική επίθεση στο γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, με αφορμή την προτροπή του τελευταίου προς το ελληνικό δημόσιο, να υποβάλει αγωγές κατά των ιδιοκτητών ταξί, για διαφυγόντα κέρδη, από τις καταλήψεις στα διόδια και τα εκδοτήρια εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων.

Σε ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α υποστηρίζει ότι ο κ. Ρακιντζής δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009 αλλά παραμένει στη θέση του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του.

Η Ομοσπονδία διερωτάται επίσης στα 7 χρόνια της θητείας του ο κ. Ρακιντζής σε πόσες και ποιές περιπτώσεις έπραξε το ίδιο για αντίστοιχες κινητοποιήσεις επαγγελματικών οργανώσεων ή σε διαδηλώσεις που είχαν, αναμφισβήτητα, πολύ βαρύτερο κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

“Ο αγώνας των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα είναι καθαρά κλαδικός και δεν τον χαρίζουμε σε κανένα πρόσωπο ή φορέα. Θέλουμε συμπαραστάτες και τους αναζητούμε παντού. Θέλουμε συμμάχους και συμμαχίες με βάση τον δίκαιο αγώνα μας”, υπογράμμισε στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: