Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Διαθεσόπουλος: Ανέλπιστη η επιτυχία στη Σανγκάη

Στις ελληνικές επιτυχίες, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra.

«Είναι πολύ καλός ο λογαριασμός της Ελλάδας. Για παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ανέλπιστη αυτή η επιτυχία και υπό τις συνθήκες που διανύει ο ελληνικός αθλητισμός, αυτά που κάνουν εδώ τα δικά μας τα παιδιά νομίζω ότι είναι φανταστικά», είπε ο κ. Διαθεσόπουλος οποίος αναφέρθηκε στα αθλήματα ανοιχτής θάλασσας.

«Ο Σπύρος Γιαννιώτης κολύμπησε μέσα σε τρεις ημέρες 20 χιλιόμετρα. Χτες ήταν κουρασμένος.. Εμείς ήρθαμε με τέσσερις κολυμβητές και κολύμπησαν όλοι. Άλλοι έρχονται με 10-15 αθλητές και τους αλλάζουν. Ο Σπύρος έχασε το χρυσό μετάλλιο από έναν υπεραθλητή που έχει γράψει ιστορία, πάνω στο νήμα. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και μέλος της ΔΟΕ του είπε: "είσαι μεγάλος αθλητής και θέλω του χρόνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες να σου δώσω εγώ το χρυσό μετάλλιο". Ο Σπύρος είναι το καλύτερο παιδί του ελληνικού αθλητισμού, μη πω του παγκοσμίου. Το λυπηρό είναι ότι χάσαμε ένα χρυσό ή έστω ασημένιο μετάλλιο, με την Αραούζου που δέχθηκε άδικα κόκκινη κάρτα και ακυρώθηκε»....

Και συνέχισε: «Ήρθαμε με τέσσερις αθλητές στη Σανγκάη και πήραμε τρία μετάλλια, ίσως μας "έκλεψαν" κι ένα ακόμα. Είμαστε -μαζί με τη Γερμανία- η πρώτη δύναμη στην ανοιχτή θάλασσα παγκοσμίως, μακράν. Είναι μια όαση στις στιγμές που διανύει η Ελλάδα. Σε μια εποχή που αυτή η χώρα υποβαθμίζεται από τους πάντες, μπορεί και είναι πρώτη σε ορισμένες εκφάνσεις και δράσεις της κι αυτή τη δυνατότητα τη δίνει μόνο ο αθλητισμός. Δεν είναι μικρό πράγμα ν' ακούγεται ο εθνικός ύμνος και να ανεβαίνει στην κορυφή η σημαία, ειδικά τώρα που έχουμε ανάγκη την εθνική μας υπερηφάνεια και να νιώσουμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν είμαστε της καρπαζιάς».

Όσον αφορά στα αθλήματα πισίνας, ο κ. Διαθεσόπουλος είπε: «Τα αθλήματα της πισίνας είναι πολύ δύσκολα. Το να μπεις σε ένα τελικό στην κολύμβηση συνεπάγεται μετάλλιο σε πολλά άλλα αθλήματα. Δεν θέλω να μιλάω για μετάλλιο. Έχουμε 1-2 παιδιά που έχουν δυνατότητες, αν είναι κάτι να έρθει, θα είναι φανταστικό. Στο πόλο, τα κορίτσια πάνε καλά, έχουμε μπει πανηγυρικά στην οκτάδα. Η Ολλανδία είναι στα μέτρα μας. Αν παίξουν τη Δευτέρα όπως με τη Ρωσία, θα κερδίσουν 1000%. Αν μπουν τετράδα, θα τις δείτε στο βάθρο, δεν υπάρχει περίπτωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: