Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Β. Ελλάδας για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Β. Ελλάδας για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας για την αντιμετώπιση τυχόν εμφάνισης κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου, παρότι προς το παρόν δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Το γεγονός ότι εντοπίστηκε ο ιός στο αίμα περιστεριών σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, δεν εμπνέει καμία ανησυχία , ούτε και περιμένουμε να εμφανιστεί εντός των ημερών κρούσμα σε άνθρωπο» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποδιοικητής της Γ ΥΠΕ και μέλος της ομάδας διαχείρισης της κρίσης για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου, Παναγιώτης Νάνος....

Παράλληλα εξήγησε ότι ήταν αναμενόμενο να εντοπιστεί ιός στα περιστέρια λόγω του ότι η περιοχή είχε αντιμετωπίσει πέρσι πρόβλημα με τον ιό του Δυτικού Νείλου. «Δεν αφήνουμε τα πράγματα στη τύχη, υπάρχει ετοιμότητα και πέρα από τους ψεκασμούς κατά των κουνουπιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουμε πραγματοποιήσει ενημερωτικές ημερίδες και έχουμε μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια. Επομένως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας» πρόσθεσε ο κ Νάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: