Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

«Κίτρινος πυρετός» σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- Προτροπή σε Ραγκούση να παραιτηθεί


Όσοι πιστεύουν ότι το αποψινό ΚΤΕ μεταφορών του ΠΑΣΟΚ θα είναι μια ανώδυνη υπόθεση με ολίγη από τη συνήθη γκρίνια και θα καταλήξει όπως πάντα σε αμοιβαίες διαβεβαιώσεις και ένα συμβιβασμό, μάλλον πλανώνται πλάνη οικτρά.

Ήδη, ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας το πρωί στον Βήμα Fm,...



ανέφερε με αφορμή την απεργία των ιδιοκτητών ταξί ότι ο κ. Ραγκούσης θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

Όσο πλησιάζει η 6η απογευματινή της Τρίτης, τόσο περισσότερο ανεβαίνει η ένταση και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, παραπέμποντας σε κλασσικές γουέστερν ταινίες του τύπου «το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» ή τη «μονομαχία στο Ο.Κ Κοράλ».

Ο Ραγκούσης δεν θα κάνει πίσω, το ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του την Κυριακή και για να μην υπάρχει παρεξήγηση, έστειλε και το μήνυμα στους βουλευτές του ΚΤΕ τι ακριβώς θα ακούσουν από το στόμα του «Είμαστε συνεπείς ή όχι με τις δεσμεύσεις μας, με τις ίδιες τις αποφάσεις μας; Ψηφίσαμε ήδη έναν νόμο, τον οποίο δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην εφαρμόσουμε. Μόνο αυτή η στάση είναι συμβατή με ένα κράτος ευνομίας, με ένα κράτος κανόνων και όχι ένα κράτος εξαιρέσεων», έγραψε τη Δευτέρα στα ΝΕΑ. Ο νόμος αυτός είναι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου και ο Ραγκούσης τονίζει σε όποιον θέλει να το ακούσει, ότι αυτόν τον νόμο τον έχουν ψηφίσει όλοι οι βουλευτές που αντιδρούν σήμερα.

Την άποψη του για τους βουλευτές που αντιδρούν, ο υπουργών Υποδομών την έχει καταστήσει δημόσια γνωστή. Την περασμένη εβδομάδα έβγαλε ανακοίνωση κατηγορώντας τους για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αυτή τη φορά θα τους το πει και κατάμουτρα. Με την δημόσια καταδίκη της στάσης των βουλευτών, στους οποίους ο Ραγκούσης χρεώνει και το γεγονός ότι οι ταξιτζήδες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και θα αποκλείσουν απόψε τη βουλή, σηματοδότησε ότι δεν θα πάει στο ΚΤΕ απλά για να ακούσει τον εξάψαλμο των βουλευτών, ούτε να επιδιώξει έναν συμβιβασμό. Η λογική αλληλουχία των κινήσεων του υποδεικνύει ότι θα περάσει στην επίθεση.

Το απροσδόκητο ήταν ότι για τον επίδοξο ΓουΪατ Ερπ της κυβέρνησης βρέθηκε και Ντοκ Χολιντέι στο πρόσωπο του Στάθη Κουτμερίδη, βουλευτή Δράμας που έγραψε σε άρθρο του τη Δευτέρα, ότι «Δεν θα κάνουμε τη χάρη στους πολιτικούς επικριτές αυτής της πρωτοβουλίας, τους συνήθεις υπόπτους, οι οποίοι υποκρίνονται και ξεγελούν τους πολίτες, με ευχολόγια και πολιτικές κορόνες, να ανακόψουν τη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας μας».

Ο Κουτμερίδης που καταλόγισε στους επικριτές της απελευθέρωσης «ανορθόδοξες παλαιοκομματικές πρακτικές, μοιραίες για το μέλλον της χώρας» και πλέκει και το εγκώμιο πολιτκών σαν το Ραγκούση, που «δεν κρύβονται στην αδράνεια υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους, αλλά τολμούν να στηρίξουν όλες τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και να συγκρουστούν με παλαιοκομματικές, καθεστωτικές και συντεχνιακές αντιλήψεις». Ο Ραγκούσης δεν θα είναι μόνος στο ΚΤΕ, κάτι που τον βοηθάει να πάει αυτήν την κόντρα στα άκρα.

Και θα την πάει στα άκρα. Tο «Newpost.gr» πριν από 10 μέρες έγραψε ότι σκέφτεται ακόμα και την ηρωϊκή έξοδο, τι καλύτερη ευκαιρία θα παρουσιαστεί; Με την τακτική του ο Ραγκούσης είτε θα εξαναγκάσει τους βουλευτές σε υποχώρηση, και θα έχει κερδίσει έτσι την πατρίδα ή τον Πρωθυπουργό να ενεργοποιηθεί και να τον στηρίξει ή να τον αποπέμψει, πραγμα πολύ δύσκολο για κάποιον που έχει υποσχεθεί στη Μέρκελ ότι θα ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα των μεταφορών. Το ρίσκο είναι μεγάλο, τα μέτωπα ξεκάθαρα και η παρτίδα έχει τεράστιο ενδιαφέρον...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αρμοδια επιτροπος της ΕΕ το ειπε.
Πληρη απελευθερωση.
Εσεις τωρα γιατι σκατε ?
Εχετε εσεις η συγγενεις σας αδειες ταξι και θα χασετε την προικα της μεταπωλησης ?
Μεχρι προχθες σαν σαλιγκαρια ψηφιζατε μνημονια και μεσοπροθεσμα.
Ξαχασατε την προδοσια και την μεγγενη προς τον εργατικο κοσμο και τους συνταξιουχους. Οσα αργυρια και να πηρατε ομως, ο λαος δεν σας ξεχναει.