Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Καζάνι που βράζει η κοινωνία, χωρίς αυτοδυναμία μια ενδεχόμενη κυβέρνηση

Τάσεις γενικευμένης αμφισβήτησης από τους πολίτες λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Κάππα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».Υπέρ των αποδοκιμασιών σε βάρος πολιτικών τάσσονται στην πλειοψηφία τους οι ερωτηθέντες και ταυτόχρονα υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και των απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, το 49,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών και το 40,5% ότι τα αποδοκιμάζει. Παράλληλα το 61,4% των πολιτών υποστηρίζει ότι τα επεισόδια είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα....

Στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, υπέρ της κατάργησης τάσσεται το 81,3% των ερωτηθέντων και παράλληλα το 48,7% κρίνει ότι οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο παιδείας είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Σε σχέση με τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, το 54,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των απολύσεων για τους υπαλλήλους που πλεονάζουν, ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί.

Επιπλέον, το 67,6% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, ενώ το 68,3% χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ παρουσιάζει προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνολικά εννέα κόμματα φαίνεται να περνούν το όριο του 3% και να μπαίνουν στη Βουλή, χωρίς να μπορεί να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αναλυτικά τα ποσοστά: ΠΑΣΟΚ 25,5%, ΝΔ 27,5%, ΚΚΕ 11,6%, ΛΑΟΣ 8,8%, ΣΥΡΙΖΑ 5,6%, Οικολόγοι-Πράσινοι 3,4%, Δημοκρατική Αριστερά 4,8%, Δημοκρατική Συμμαχία 4,3% και Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: