Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

8.000 οδηγοί ταξί έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί την Τρίτη (26/07) ζητώντας από τον Γιάννη Ραγκούση να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ο αριθμός τους ξεπερνά του 8.000.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, εξηγεί στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική, που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Οι ιδιοκτήτες δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την απελευθέρωση και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν λάβουν έγγραφες εγγυήσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στις 4 το μεσημέρι της Τρίτης αυτοκινητιστές από όλη τη χώρα, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και κατευθύνθηκαν (χωρίς τα οχήματά τους αυτή τη φορά) στη Βουλή.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί, ενώ ο όγκος της πορείας είναι πράγματι εντυπωσιακός, με τους οδηγούς ταξί να είναι οργισμένοι και να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα....

Λίγο μετά τις 17:30 αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μπήκε στη Βουλή για να παραδώσει ψήφισμα στον Γιάννη Ραγκούση.

Στο μεταξύ, μετά την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις κατά τόπους εισαγγελίες, να σχηματίζονται δικογραφίες και να παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, στο θέμα παρενέβη και ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος προτρέπει το δημόσιο θα καταθέσει αγωγές για διαφυγόντα κέρδη από τις καταλήψεις στα εκδοτήρια των διοδίων και των αρχαιολογικών χώρων, κατά των ιδιοκτητών ταξί, χρήματα τα οποία θα ζητηθούν από την Ομοσπονδία τους.

Σε ανοιχτό διάλογο και ενδελεχή διαβούλευση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους με συγκεκριμένα κριτήρια και χωρίς προκαταλήψεις, καλεί η κυβέρνηση τους ιδιοκτήτες ταξί, όπως υπογράμμισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

"Η θέση μας είναι σαφής και έχει εκφραστεί κατ' επανάληψη", τόνισε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash. "Οι ιδιοκτήτες των ταξί θα πρέπει να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση. Θα κατατεθούν προτάσεις και από τον αρμόδιο υπουργό, με συγκεκριμένα κριτήρια για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί και θα γίνει ανοιχτή και ενδελεχής διαβούλευση".



Δεν υπάρχουν σχόλια: