Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Θέμα 24ωρων η απομάκρυνση των σκηνών από το Σύνταγμα

Αυτή η ιστορία μέσα στις επόμενες ημέρες θα τελειώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων για την «κατασκήνωση» στην πλατεία Συντάγματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, υποστήριξε ότι η κατάσταση δεν αφορά πλέον σε ανθρώπους που ασκούν το δικαίωμα της νόμιμης διαμαρτυρίας και ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα, υπάλληλοι του δήμου που επιχείρησαν να απομακρύνουν σκηνές ή να κατεβάσουν πανό δέχτηκαν επίθεση.

Σχολίασε και την εικόνα στα Προπύλαια, επιρρίπτοντας ευθύνες στους πρυτάνεις για την ερμηνεία που δίνουν στο πανεπιστημιακό άσυλο. Δήλωσε ότι από τη στιγμή που το πανεπιστήμιο δηλώνει τον ευρύτερο χώρο ως χώρο ασύλου, ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει και κάλεσε τους πρυτάνεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους "και να περιφρουρήσουν πραγματικά το άσυλο", ειδάλλως να παραιτηθούν....

Εκτίμησε ότι η ανοχή στη μικρή παραβατικότητα, όπως στο παρεμπόριο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία εστιών εγκληματικότητας.

Χθες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους "σκηνίτες" της κεντρικής πλατείας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: