Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Suddeutsche Zeitung: Σε πιάνουν τα κλάματα βλέποντας την παρακμή της Αθήνας

Eκτενή αναφορά με ολοσέλιδο αφιέρωμα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί με την κρίση, φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα, Suddeutsche Zeitung, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως υπέρτιτλο: «Ένα είδος εμπόλεμης ζώνης - Επίσκεψη στην παλιά πόλη της Αθήνας».

«Η Αθήνα καταρρέει. Το ιστορικό κέντρο είναι ένα είδος εμπόλεμης ζώνης, στο οποίο περιφέρονται μετανάστες, διαδηλωτές και αγχωμένοι αστυνομικοί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι «η ΕΕ δεν θα έπρεπε όμως να ξεγράψει την πρωτεύουσα των Ελλήνων. Στο κάτω-κάτω εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Και η Ευρώπη»....

Το ρεπορτάζ ξεκινά περιγράφοντας κάποιες ειδυλλιακές ακόμα γωνιές της πόλης του Περικλή που έχουν εναπομείνει, κάνοντας αναφορά στα προβλήματα. Από τους ναρκομανείς που συγκεντρώνονται δίπλα από το Μουσείο, μέχρι το παραεμπόριο, την άνοδο της ακροδεξιάς και τις μάχες με τις ακροαριστερές ομάδες.

«Η Αθήνα λοιπόν. Μια πόλη πέντε εκατομμυρίων. Μια από τις πιο θαυμάσιες πόλεις της Ευρώπης. Μια πόλη που σου κόβει την ανάσα, μια πόλη που σε πιάνουν τα κλάματα, όταν βλέπεις την παρακμή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: