Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Athens Pride) στην πλατεία Κλαυθμώνος!

Σήμερα Σάββατο 5 Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνεται για μια ακόμα χρονιά η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας- Athens Pride με σύνθημα: «Φίλα με παντού».

Φέτος για πρώτη φορά το Φεστιβάλ έχει τη συμπαράσταση του Δήμου Αθηναίων, ενώ εντάσσεται στο γενικό πρόγραμμα του ΕΟΤ «Athens Every Week».

Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα υπάρχουν 40 περίπτερα οργανώσεων και νεολαιών με ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά....

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει εικαστική έκθεση με θέμα «Φίλα με παντού», δράσεις, ομιλίες, τραγούδι και χορό ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται η έναρξη της παρέλασης των συμμετεχόντων και επισκεπτών.

Το βράδυ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη ζωντανή εμφάνιση των: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ευσταθία, Onirama, Vegas, Melisses κα.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κ.Ρήγου.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΚΕ χαιρετίζει τις αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων και του ΕΟΤ, σημειώνοντας ότι αποτελούν μια ηθική αναγνώριση του δυναμικού ως πολίτες του ίδιου κράτους.

Υπενθυμίζει πάντως ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε προεκλογικά δεσμευτεί να θεσμοθετήσει το Σύμφωνο Συμβίωσης και για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

«Δυστυχώς, 18 μήνες μετά εξακολουθεί να παραμένει βουβή και άτολμη. Εξακολουθεί να αδιαφορεί για τα χιλιάδες ομοερωτικά ζευγάρια που βρίσκονται κυριολεκτικά και μεταφορικά στον αέρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: