Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Reuters: "Η Ελλάδα στο στόχαστρο"

Η Ελλάδα φαίνεται πως θα παραμείνει στο μικροσκόπιο ενόψει της συνάντησης της ΕΚΤ αφού οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως απαιτούνται περαιτέρω μέτρα για να πιάσει η Ελλάδα τους δημοσιονομικούς της στόχους, ενώ η συζητήσεις σχετικά με το πώς θα αντιμετωπιστεί το ελληνικό χρέος συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters υπάρχει αναφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που λέει πως δεν θα εκταμιευτεί νέα βοήθεια προς την Ελλάδα αν δεν κάνει διορθώσεις στο δημοσιονομικό της πρόβλημα και κυρίως στην στέρηση εσόδων από την οποία υποφέρει.....

Εν τω μεταξύ, ενώ οι αξιωματούχοι φαίνονται να καταλήγουν σχετικά με μια συμβιβαστική λύση για το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, οι αγορές παρέμειναν επιφυλακτικές για οποιαδήποτε λύση που θα αφορά και την συμμετοχή ιδιωτών.

Οι αναλυτές φοβούνται πως πιθανή αναδιάρθωση ή κούρεμα του ελληνικού χρέους θα συμπαρασύρει την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και πιθανώς να έχει επιπτώσεις και στην Ισπανία και την Ιταλία. Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια στα ίδια επίπεδα τον Ιούνιο, αλλά οι αγορές περιμένουν άνοδο των επιτοκίων τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: