Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Financial Times: "Απέτυχε στο Eurogroup ο Ε. Βενιζέλος"

Στην αποτυχία του Ε. Βενιζέλου να αναδιαπραγματευτεί στο Eurogroup τους όρους του μεσοπρόθεσμου αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «H Ελλάδα κατηγορείται ότι προσπαθεί να τροποποιήσει τα μέτρα λιτότητας».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών πρότεινε στους ομολόγους του αλλαγές στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα προσπάθησε να αναβάλει την ψήφιση του μακροπρόθεσμου προγράμματος, επιμένοντας ότι δεν θα μπορούσε να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα για λόγους διαδικαστικούς, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές, ενώ μάλιστα σημειώνει ότι η στάση του κ. Βενιζέλου προκάλεσε την οργή και την έκπληξη των ομολόγων του.

Ο κ. Ρεν που είναι πάντα ήρεμος, προσθέτει το δημοσίευμα, ύψωσε φωνή τονίζοντας ότι καμία αλλαγή δε θα γίνει δεκτή.....

«Ο κ. Βενιζέλος κατάφερε να πει ακριβώς όλα όσα δεν έπρεπε να πει», δήλωσε αξιωματούχος στην εφημερίδα.Τις πληροφορίες αυτές διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Αθήνας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, όμως άλλος αξιωματούχος δήλωσε πώς ο κ. Βενιζέλος ανησυχεί ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα καθυστερήσουν, γιατί θα έπρεπε να υπάρχει μεμονωμένο νομοθέτημα στη Βουλή» για κάθε μια από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: