Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σόιμπλε: "Ενέχυρο ο ελληνικός ήλιος για την πέμπτη δόση"


Εκτός από την Ακρόπολη και τα νησιά μας, τώρα θέλουν και τον...ήλιο μας, προκειμένου να μας εκταμιεύσουν την επόμενη δόση του δανείου. Ειδικότερα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε η "Ελλάδα να εξάγει την ηλιακή της ενέργεια σε εμάς."

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, Die Welt, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως...



“η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας, έτσι θα μπορούσε λοιπόν η Ελλάδα να εξάγει την ηλιακή ενέργεια σε εμάς.”

Στην ίδια συνέντευξη σημείωσε πως η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει λύση, προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος.

“Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα πετύχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών της, κάτι το οποίο είναι επιθυμητό” υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Ο ίδιος πάντως διευκρίνισε ότι οι προτάσεις του δεν έχουν “εθελοντικό χαρακτήρα” αλλά αποτελούν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο νέο δάνειο που πρόκειται να συμφωνηθεί για την Ελλάδα.

“Χωρίς αυτές τις προοπτικές είναι δύσκολο να πειστεί ο Γερμανός φορολογούμενος για τη συμμετοχή της Γερμανίας σε ένα νέο πρόγραμμα με υψηλούς κινδύνους” εξήγησε ο Γερμανός υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: