Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους παραμένουν τρεις κατηγορούμενοι για τον "Επαναστατικό Αγώνα"


Ελεύθεροι παραμένουν οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" Χρ.Κορτέσης, Σ.Νικητόπουλος και Ευ.Σταθόπουλος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι εφέτες αρνήθηκαν τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν στην αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος που αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση των τριών, με την επιβολή περιοριστικών όρων...



Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών εμμένει στην θέση του Εφετείου, ότι δεν πρέπει να παραταθεί η προφυλάκιση των τριών, θεωρώντας πως δεν συντρέχουν λόγοι είτε φυγής είτε διάπραξης νέων αδικημάτων.

Έτσι οι τρεις κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι, όπως αρχικώς κρίθηκε, με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την επιβολή στους Κορτέση και Σταθόπουλο χρηματικής εγγύησης 3 .000 ευρώ.

Η αναίρεση του Αρείου Πάγου εξετάστηκε από το Συμβούλιο Εφετών την περασμένη εβδομάδα, παρουσία των τριών κατηγορυμένων.

Με το αναιρεθέν βούλευμα οι Εφέτες παρέτειναν την προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων στην υπόθεση, Ν.Μαζιώτη και Π.Ρούπα και Κ.Γουρνά. Αυτό το σκέλος του επίμαχου βουλεύματος δεν είχε αναιρεθεί από τον κ. Τέντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: