Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Π.Γερουλάνος: "Βρισκόμαστε μόνο στο πρώτο βήμα"


Ακόμα δεν έχει τελειώσει η υπόθεση με τα στημένα παιχνίδα στο ποδόσφαιρο, διαμηνύει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα.

Ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε πως βρισκόμαστε μόνο στην αρχή της διαλεύκανσης της υπόθεσης και βασικός σκοπός είναι να αποκαλυφθούν οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος που υπήρχε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο...



“Χρειάζεται χρόνος και ψυχραιμία ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν σωστά. Η Δικαιοσύνη έχει ένα τεράστιο έργο επάνω της και η καλύτερη υπηρεσία που έχουμε να προσφέρουμε είναι να την αφήσουμε να το κάνει με ψυχραιμία και όχι να απαιτούμε αποτελέσματα πιο γρήγορα γιατί αυτό θα δημιουργήσει δυσκολίες”, λέει χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο υπουργός τονίζει ότι ήταν βασικό μέλημα της κυβέρνησης από την αρχή που ανέλαβε την εξουσία να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ήταν διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που είχε διάθεση της “για να σφίξει τη στρόφιγγα”.

“Πιστεύαμε πως ασκώντας πίεση θα μπορούσαμε να πετύχουμε αυτά που έπρεπε για την εξυγίανση”, είπε ο κ. Γερουλάνος και συνέχισε:

“Πάνω σε αυτή την πίεση ήρθαν και κόλλησαν οι πληροφορίες από την UEFA και ήταν ο λόγος για τον οποίο είπαμε ότι δεν πρέπει να διακόψουμε το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου, και να φύγουμε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά να συνεχίσουμε και να μείνουμε μέσα στο πλαίσιο αυτό γιατί παίρναμε τεχνογνωσία και πληροφορίες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: