Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πολεμική πρόκληση του Ιράν στο Ισραήλ


Το Ιράν έστειλε υποβρύχια στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζει, σε μια ενέργεια που ενδέχεται να προκαλέσει την οργή του Ισραήλ.

"Ιρανικά στρατιωτικά υποβρύχια εισήλθαν στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας με στόχο να...



συγκεντρώσουν πληροφορίες και να αναγνωρίσουν πολεμικά σκάφη άλλων χωρών", μετέδωσε το Fars.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε τον τύπο των υποβρυχίων, μετέδωσε όμως ότι επιχειρούν δίπλα σε πλοία του 14ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV μετέδωσε ότι το Μάιο ο 14ος Στόλος, ο οποίος αποτελείται από δύο σκάφη, το θωρηκτό Μπαντάρ Αμπάς και το αντιτορπιλλικό Σαχίντ Νακντί, εστάλη για να καταπολεμήσει την πειρατεία στον Κόλπο του Άντεν.

"Ο στόλος εισήλθε στην περιοχή του Κόλπου του Άντεν το Μάιο και έχει τώρα εισέλθει στην Ερυθρά Θάλασσα για να συνεχίσει την αποστολή του", μετέδωσε το Fars.

Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία πέρασαν το Φεβρουάριο από τη Διώρυγα του Σουέζ, για πρώτη φορά από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, κατευθυνόμενα στη Συρία.

Η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει πως η αποστολή τους ήταν "αποστολή ειρήνης και φιλίας", αλλά το Ισραήλ την είχε χαρακτηρίσει "πρόκληση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: