Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δεν αποκλείει νέα μέτρα ο Βενιζέλος!!!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το μεσημέρι της Παρασκευής (24/06).

“Το 2011 είχαμε κενό 600 εκατομμυρίων ευρώ, υπάρχει υστέρηση στα έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ, πρέπει να έχουμε επικουρικά μέτρα στη διάθεσή μας, αλλά δεν κάνω και τη δήλωση ποτέ, ότι δεν πρόκειται να πάρω πρόσθετα μέτρα”.

“Θα καταβάλουμε κάθε ανθρώπινα δυνατή προσπάθεια, να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό και το Μεσοπρόθεσμο χωρίς νέα μέτρα, αλλά εξαρτάται από όλο το κράτος, την αγορά, τη φορολογική ευαισθησία όλων των πολιτών και τη φορολογική διοίκηση”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ακόμη, διευκρίνισε, πως έχει δοθεί εντολή να αποτιμηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις όλων των μέτρων, να μετρηθεί με ειλικρινή τρόπο η επιβάρυνση που σηκώνει κάθε ομάδα και κατηγορία, ώστε “να ξέρει ο καθένας πολίτης τι συμβαίνει στη χώρα, να ξέρει ποια είναι η δική του συμμετοχή, θα αναδειχθούν αδικίες και ανισότητες που πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπίσουμε το ταχύτερο”....

Όσον αφορά στον εφαρμοστικό νόμο, ο κ. Βενιζέλος τον χαρακτήρισε “νομοθετικό στήριγμα του Μεσοπρόθεσμου”, ενώ εξήγησε, πως θα περιγράφει τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου, που θα έχει 5μελές ΔΣ, που θα ενημερώνει συνεχώς τη Βουλή και όλες οι σημαντικές συμβάσεις θα κυρώνονται με νόμο. Επιπλέον, θα υπάρχουν και 2 παρατηρητές των εταίρων χωρίς δικαίωμα ψήφου για να μεταφέρουν τεχνογνωσία.

Ακόμη, για το θέμα των 180 ψήφων, ο κ. Βενιζέλος είπε:

“Θυμάστε ότι δική μου άποψη προσωπικά ήταν ότι ο εφαμροστικός νόμος του μνημονίου τον Μάρτιο του 2010 έπρεπε πολιτικά να τεθεί προς έγκριση στη Βουλή με 180 ψήφους. Για λόγους ταχύτητας αποφασίσαμε να το φέρουμε ως απλό νομοσχέδιο, θα δούμε τώρα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, θέλουμε μετά την ψήφισή τους να πάμε στην διαπραγμάτευση για το μεγάλο πρόγραμμα, η πρόσκληση να πάμε όλοι μαζί στην διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή.

Η έλλειψη συναίνεσης και αξιοπιστίας κοστίζει, ο λαός πληρώνει την έλλειψη ενότητας. Αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: