Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Κακλαμάνης: "Ή εκλογές ή δημοψήφισμα"


ΝΕΑ ΑΝΤΑΡΣIΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ

Το δίλημμα “ή εκλογές ή δημοψήφισμα” έθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, τονίζοντας περαιτέρω την ανάγκη να ερωτηθεί ο λαός.

Σε συνέντευξη του, στην τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ “Πρωινή Ενημέρωση”, ο κ. Κακλαμάνης, ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να διενεργηθούν εκλογές και τόνισε πως σε περίπτωση δημοψηφίσματος,...



θα πρέπει να επιλεχθεί προσεκτικά το ερώτημα που θα τεθεί, διότι όπως επισήμανε μπορεί να διχαστεί ο λαός.

Σχετικά με την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου και την πρόταση για ποινική δίωξή του, ο Απ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι "Όχι απλώς με στεναχωρεί, μου φέρνει ντροπή διότι δεν θέλω να βγάλω καταδικαστική απόφαση πριν το δικαστήριο, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν ενδείξεις και πρέπει αυτές οι υποθέσεις να πηγαίνουν πάντοτε στο φυσικό δικαστή".

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο πόθεν έσχες, καθώς με το υπάρχον σύστημα όποιος είναι λωποδύτης μπορεί να κάνει και ανακριβή δήλωση.

Όσον αφορά στην κυβέρνηση και το πώς την αξιολογεί απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, σχολιάζοντας "οι κυβερνήσεις κρίνονται άξιες ή ανάξιες κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες".

"Στη δημοκρατία αυτό που έχει αξία είναι τι ο λαός ελεύθερα και ανεμπόδιστα λέει", υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τους "Αγανακτισμένους" ανέφερε ότι κατανοεί το κίνημα, αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνονται γενικεύσεις.

"Υπάρχουν μέσα στο κοινοβούλιο εκπρόσωποι του λαού που δεν θέλω να τους χαιρετήσω", τόνισε και πρόσθεσε ότι "αυτοί που θα επρεπε να ντρέπονται και φταίνε είναι όσοι δίνουν την αφορμή αυτός ο κόσμος να γενικεύει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: