Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Καντάφι: "Θα μείνουμε στη γη μας ζωντανοί ή νεκροί"


Σε νέο ηχητικό μήνυμά του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, ο Μουαμάρ Καντάφι επέδειξε για μία ακόμα φορά την αποφασιστικότητά του, καθώς τόνισε ότι "έχουμε μόνο μία επιλογή, θα μείνουμε στην γη μας νεκροί ή ζωντανοί"...



Είχαν προηγηθεί σφοδροί βομβαρδισμοί στην Τρίπολη, τη λιβυκή πρωτεύουσα, ενώ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση του ΝΑΤΟ, την Τρίτη (07/06).

Ο Καντάφι προειδοποίησε πως θα πολεμήσει μέχρι τέλους και κάλεσε δε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στο συγκρότημά του στην Μπαμπ αλ Αζιζία, το οποίο επλήγη νωρίτερα αρκετές φορές από τις επιδρομές του ΝΑΤΟ.

Το μήνυμα Καντάφι ακολούθησαν νέοι βομβαρδισμοί από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Συνολικά 60 αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν στη λιβυκή πρωτεύουσα και σύμφωνα με το καθεστώς, κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 29 ανθρώπους.

Μήνυσε το ΝΑΤΟ η κόρη του Καντάφι

Η κόρη του Καντάφι, Αϊσα, κατέθεσε μήνυση την Τρίτη (07/06) στις Βρυξέλλες καθώς και στο Παρίσι, κατηγορώντας τον οργανισμό για "εγκλήματα πολέμου" και "δολοφονίες."

Τέσσερα μέλη της οικογένειάς της, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια νατοικών επιδρομών.

Ειδικότερα, η πρώτη μήνυση για "εγκλήματα πολέμου" κατατέθηκε στις Βρυξέλλες και στο βελγικό ομοσπονδιακό εισαγγελικό γραφείο.

Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε στην εισαγγελία του Παρισιού και καταγγέλει "δολοφονίες"

Και οι δύο μηνύσεις αφορούν την επιδρομή του ΝΑΤΟ στις 30 Απριλίου στη διάρκεια της οποίας, ο πιο νέος γιος του Μουάμαρ Καντάφι ο Σάιφ Αλ-Αραμπ 29 χρόνων, και τρία εγγόνια του λίβυου ηγέτη, 4 μηνών έως 2 χρόνων, καθώς και πολλοί φίλοι και γείτονες της οικογένειας Καντάφι σκοτώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: