Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Πρωινό ραντεβού αύριο Τρίτη οι "Αγανακτισμένοι"

Για αύριο το πρωί στις 7:00 ανανέωσαν το ραντεβού τους οι "Αγνανακτισμένοι", που κατάφεραν και χθες παρά τις αντίξοες γι' αυτούς συνθήκες, τριήμερο Αγίου Πνεύματος και βροχή, να συγκεντρωθούν μαζικά.

Η χθεσινή συγκέντρωση δεν είχε σε καμιά περίπτωση τον όγκο της προηγούμενης, είχε όμως παλμό και έδειξε ότι οι "Αγανακτισμένοι" ήρθαν για να μείνουν... Ο κόσμος άρχισε να συγεντρώνεται μετά τις 7:00 μ.μ.

Στο επίκεντρο της αυριανής διαμαρτυρίας αλλά και των κινητοποιήσεων που σχεδιάζονται για την Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας, βρίσκεται το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης......

Για 18η συνεχόμενη ημέρα οι Αγανακτισμένοι, αν και λιγότεροι από άλλες μέρες, βρέθηκαν το Σάββατοστην πλατεία Συντάγματος, και διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλοιυν οι «επιταγές» της τρόικας. Σήμερα, Κυριακή, συνεχίζουν την καθιερωμένη πλέον «πανευρωπαϊκή συγκέντρωση της Κυριακής».

Δεκάδες χιλιάδες οι Αγανακτισμένοι, άφησαν τις παραλίες και τις καφετέριες, και συρρέουν στην πλατεία Συντάγματος, όπου και ομάδες νεαρών διαδηλωτών δίνουν έναν ιδιαίτερο παλμό στη συγκέντρωση.

Την Παρασκευή, αγανακτισμένοι πολίτες του Παρισιού που προσπάθησαν να «ανακαταλάβουν» την πλατεία της Βαστίλης απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι Ισπανοί αρχίζουν και πάλι να δίνουν βροντερό παρόν στην Πουέρτα ντελ Σολ, «έμβλημα» της κίνησης των Αγανακτισμένων.

Τα νέα μέτρα λιτότητας που αναμένεται να οριστικοποιηθούν με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος οδηγούν τους Αγανακισμένους κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε πλατείες σε όλες σχεδόν τις πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: