Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Προκλητική δήλωση Γκιούλ: «Η Ελλάδα πάει προς χρεοκοπία»-Αντιδράσεις από το ελληνικό υπΕξ

Η Ελλάδα μπορεί σύντομα να αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση, λόγω των τεράστιων επιτοκίων που την συνθλίβουν ως αποτέλεσμα ενός διεθνούς σχεδίου για αναδιάρθρωση, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με την Χουριέτ.

«Όπως ξέρετε, επισκεπτόμαστε συχνά ευρωπαϊκές χώρες τον τελευταίο καιρό. Πραγματικά ζηλεύουν την Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος. «Η Ελλάδα πάει προς χρεοκοπία. Αν η δυνατότητα κάποιου να αποπληρώσει είναι χαμηλή, τότε επιβάλουν υψηλούς τόκους. Αν η δυνατότητα είναι υψηλή, τότε τα επιτόκια πέφτουν».

Οι δηλώσεις του κ. Γκιουλ επιβαρύνουν το δυσμενές κλίμα για την Ελλάδα, αποτελούν επίδειξη δύναμης από τη γείτονα και χρησιμοποιούνται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης λόγω των τουρκικών εκλογών....

Την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε το σχόλιο του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις του κ. Γκιούλ, όπως αποδίδονται από την εφημερίδα Hurriyet Daily News, ανέφερε τα εξής: «H Ελλάδα θα διαψεύσει όλους όσοι ελπίζουν ή επενδύουν στη χρεοκοπία της. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να την υποτιμά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: