Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Στα όρια ανταρσίας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Εκρηκτικό είναι πλέον το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Λίγο πριν από την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος προς ψήφιση στη Βουλή, η κριτική που ασκήθηκε από περίπου 70 βουλευτές, στη διάρκεια της χθεσινής πολύωρης συνεδρίασης, προς το οικονομικό επιτελείο αλλά και, εμμέσως, προς τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου άγγιξε τα όρια της ανοικτής ανταρσίας...



Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αστοχίες στην υλοποίηση των προβλέψεων του πρώτου χρόνου εφαρμογής του Μνημονίου.

Το νέο στοιχείο στην πολύωρη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Έργου ήταν ότι πολλοί εκ των βουλευτών που έλαβαν τον λόγο δεν περιορίστηκαν σε μια κριτική επί των μέτρων και μόνο, αλλά, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή» επιτέθηκαν σφόδρα και στις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Επίσης, αρκετοί εξ αυτών που στην αναμέτρηση για την ηγεσία είχαν στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά όχι μόνον τάχθηκαν υπέρ της προσφυγής στις κάλπες.

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούσε να υποβαθμίσει τη χθεσινή αντίδραση των βουλευτών και υποστήριζε πως δεν υπάρχει κίνδυνος καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, καθώς ουδείς εξ όσων τοποθετήθηκαν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Παράλληλα, πάντως, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αναγνώριζαν πως θα απαιτηθούν σημαντικές πρωτοβουλίες από τον κ. Παπανδρέου για την ανάκτηση του ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με πρώτη την πραγματοποίηση ανασχηματισμού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη σχίσουν τα καλτσόν τους. Το θέατρο το μάθαμε τώρα. Εσείς όμως πως τσιμπάτε έτσι;