Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Μπουτάρης: Δεν καταλαβαίνω το νταηλίκι του Θεοδωράκη


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ...

“Εγώ τον σέβομαι το Θεοδωράκη. Το νταηλίκι όμως ότι 'θα πάω και θα την καταλάβω', δεν το καταλαβαίνω. Είναι λίγο περίεργο”, δήλωσε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης.

Σε δηλώσεις του στην "Κοινωνία Ώρα Mega", ο κ. Μπουτάρης τόνισε, ότι αν ο Μίκης Θεοδωράκης καταλάβει την πλατεία, η Δημοτική Αρχή...δεν μπορεί παρά μόνο να του κόψει μια κλήση από τη δημοτική αστυνομία, για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Ακόμη, τόνισε ότι είναι απόφαση του δήμου να μη γίνονται συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους, τονίζοντας ότι το ίδιο έγινε με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με τον Ηρακλή.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηπέτρου, εκπρόσωπος της "Σπίθας", σημείωσε ότι "ο κ. Μπουτάρης εξοφλεί πολιτικά γραμμάτια προς το ΠΑΣΟΚ, την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Μάνο που τον στήριξαν", υπογραμμίζοντας ότι η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι πρώτες αντιδράσεις για την απόφαση του Δήμου Θεσσλονίκης, από υποστηρικτές της "Σπίθας" έκαναν την εμφάνισή τους, την Τρίτη (07/06) στη σελίδα τους στο Facebook, όπου χαρακτήρισαν την ενέργεια “αντιδημοκατική.


Γ. Μπουτάρης: "Δεν καταλαβαίνω το νταηλίκι"

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Θεοδωράκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια ημέρα για την άρνηση εκχώρησης της πλατείας, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

"Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανης με δελτίο τύπου και όχι με απ’ ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον… ξεγέλασαν “ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης” και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει.

Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στη Θεσσαλονίκη.

Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στη Θεσσαλονίκη, γνώριζα το κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις.

Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανη και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.

Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄ κατηγορίας. Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι.

Έτσι στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα καταλάβω μόνος μου το δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας".


Δεν υπάρχουν σχόλια: