Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

A.Τσοχατζόπουλος: "Με έχουν καταδικάσει ήδη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ"


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση του πως τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προαποφασίσει την ενοχή του, ενώ πρόσθεσε ότι "δεν γνωρίζει εάν και κατά πόσο η Επιτροπή θα κάνει σωστά τη δουλειά της και θα αποφανθεί την αλήθεια".

Ειδικότερα ο κ. Τσοχατζόπουλος, αφού ολοκλήρωσε το έργο της η εξεταστική για τα υποβρύχια...



έκανε λόγο για την προμήθεια του γερμανικού υποβρυχίου, τονίζοντας πως "πέρα από τις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ όλα όσα αφορούν το γερμανικό υποβρύχιο αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα του πολεμικού Ναυτικού, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο".

Σύμφωνα με πληροφορίες, o κ. Τσοχατζόπουλος στη συνέχεια υποστήριξε ότι "δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο, καμία απόδειξη, καμία ένδειξη ή οτιδήποτε άλλο που να με συνδέουν με έκνομες συμπεριφορές, με μίζες και φαινόμενα διαφθοράς, όχι μόνο τώρα αλλά για όλα τα σαράντα χρόνια της θητείας μου στην πολιτική ζωή του τόπου".

Μάλιστα, έκανε λόγο για "επιχείρηση παραπλάνησης της ελληνικής δικαιοσύνης, της Βουλής και του λαού σχετικά με την αλήθεια ώστε να συσκοτιστούν οι ευθύνες", καθώς και για σκευωρία σε βάρος του.

Όπως ανέφερε: "η μη πρόσκληση ουσιωδών μαρτύρων αποκαλύπτει τη σκοπιμότητα. Γι' αυτό δεν εκλήθησαν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ καθώς και άλλα πρόσωπα που γνώριζαν τις διαδικασίες. Έτσι ώστε αντί της αλήθειας να υπάρξει συγκάλυψη και να μπορέσει να κρυφτεί η πολιτική μου δίωξη με νομικό μανδύα. Με μεθοδευμένες διαδικασίες, με προειλημμένες αποφάσεις και προκατασκευασμένο πόρισμα".

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε: "Γι αυτό το σε βάρος μου διαρκές έγκλημα κατασυκοφάντησης και στοχοποίησης που εξελίσσεται με ψεύδη και αναπόδεικτους ισχυρισμούς, θα εξαντλήσω κάθε πολιτική δυνατότητα και κάθε νόμιμο δικαίωμα για να αποκαλυφθούν όλοι οι σκευωροί, να τιμωρηθούν όλοι οι συκοφάντες, όπως και αν λέγονται και να αποκαταστήσω, στο μέτρο του δυνατού, το όνομα, την τιμή και την υπόληψη μου. Τότε όλοι θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Πριν αρχίσει την κατάθεσή του στην Επιτροπή που διερευνά το ζήτημα της προμήθειας των υποβρυχίων μόνο επί υπουργίας του, ερωτηθείς από δημοσιογράφους πώς βλέπει την όλη διαδικασία, ανέφερε:

"Αλλη μια μάχη. Στην πολιτική όλα μπορεί να τα περιμένεις".

Μάλιστα, άφησε και αιχμές για τους διαδόχους του στο υπουργείου:

"Έχει πολύ ενδιαφέρον και η άλλη επιτροπή (Εξοπλιστικών) που διερευνά την εκτέλεση σύμβασης για ένα ακόμα υποβρύχιο και την αναβάθμιση τριών ακόμα υποβρυχίων", σημείωσε.

Μετά τη μαραθώνια κατάθεση του κ. Τσοχατζόπουλου, οι εργασίες της Επιτροπής μπαίνουν στην τελική ευθεία. Θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα για την σύνταξη του πορίσματός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολυ πριν σε καταδικασει η νδ κ το πασοκ σε εχουμε καταδικασει εμεις..