Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Λιάνης: "Αν πετύχει ο Βενιζέλος θα πλησιάσει το όνειρό του να ηγηθεί της χώρας"


“Αυτός ο ανασχηματισμός θα πετύχει αν πετύχει ο Βενιζέλος. Αν πετύχει, μπορεί να πλησιάσει το όνειρό του να ηγηθεί της χώρας”, δήλωσε o ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιάνης, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ούτε θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο...



Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Λιάνης ανέφερε πως “μέχρι χθες η ομάδα Βενιζέλου εθεωρείτο ύποπτη για σενάρια συνωμοσίας” και έκανε λόγο για “χαστούκι που δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την επιλογή αυτή στους δικούς του -που ένας, δύο έγιναν και υπουργοί - που διέδιδαν αυτά τα πράγματα”.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάνη, “ο ανασχηματισμός θα κριθεί από αν θα πετύχει ο Βενιζέλος. Θεωρώ ότι κρατήθηκαν βελούδινες ισορροπίες, αυτή η κίνηση είναι η μεγάλη κίνηση, η εκτόξευση Βενιζέλου σε θέση αντιπροεδρίας, αλλά, ταυτόχρονα, το χαρτοφυλάκιο που του δίνουν σαν τσάρου της οικονομίας, του δίνουν έναν προβάδισμα μεταξύ ίσων, για αυτά που και ο ίδιος θέλει και ονειρεύεται. Θέλει σε κάποια στιγμή να πάρει τα ηνία της χώρας.

Θα το κρίνει ο ελληνικός λαός αυτό. Αν πετύχει ο Βενιζέλος σε αυτή τη δύσκολη στενωπό, μπορεί να πλησιάσει στο όνειρό του. Αν δεν τα καταφέρει, πιστεύω ότι πάλι η Ελλάδα θα επιζήσει, δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι θα κάνουμε οι Έλληνες”.

Βουδούρης: “Εύχομαι το νέο κυβερνητικό σχήμα να συμβάλει στην ενότητα της παράταξης"

“Το νέο κυβερνητικό σχήμα αντανακλά τις παρούσες εσωκομματικές ισορροπίες με στόχο τη συσπείρωση του κομματικού μηχανισμού. Εύχομαι αυτό να συμβάλλει στην ενότητα της παράταξης”, αναφέρει αρχικά σε γραπτή του δήλωση, αλλά προσθέτει:

“Φοβούμαι ότι δε διασφαλίζει τη μεταρρυθμιστική πυγμή και αποφασιστικότητα, που έλειψε στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα και την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση, το μεγάλο ζητούμενο της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε”.

Όπως αναφέρει, θα συνεχίσει “τον αγώνα για την πολιτική ανατροπή, στην οποία δεσμευθήκαμε το 2004 και την έξοδο από την οικονομική κρίση, που μας βύθισε η φαυλότητα ενός απαξιωμένου πολιτικού συστήματος” και τάχθηκε υπέρ της σύναψης ενός “κοινωνικού μνημονίου”, που θα δεσμεύει την κυβέρνηση προς την κοινωνία, με συγκεκριμένους δείκτες, έτσι ώστε “η εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας για την έξοδο από την κρίση, να γίνει με όρους δικαιοσύνης και προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: