Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σφοδρή επίθεση Μόσιαλου κατά Σαμαρά

Έντονη κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά άσκησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, με αφορμή το αίτημά του προέδρου της ΝΔ για πρόωρες εκλογές.

«Είναι προκλητικό να ζητάει κανείς εκλογές όταν το διακύβευμα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Πρόκειται για ανεύθυνη στάση που δείχνει ότι δεν υπάρχει επίγνωση των προβλημάτων της χώρας», ανέφερε ο κ. Μόσιαλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε τον κ. Σαμαρά και για την χθεσινή του ομιλία στη Βουλή λέγοντας ότι «ήταν μια εσωστρεφής τοποθέτηση με συνδικαλιστικά επιχειρήματα και πώς επέλεξε να μην υπερβεί τα στενά όρια της ΝΔ έχοντας στόχο με τον λόγο του την εσωτερική κατανάλωση κι όχι μια προσπάθεια συνεννόησης για τα μεγάλα ζήτημα της χώρας. Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που, όπως τόνισε, ξεπέρασε τα στενά όρια της συζήτησης για την δημοσιονομική κρίση επανακτώντας με τις προτάσεις του την πολιτική πρωτοβουλία»....

Ο κ. Μόσιαλος απάντησε και στους ισχυρισμούς της ΝΔ περί εκστρατείας δυσφήμησης του κ. Σαμαρά στο εξωτερικό, κάνοντας λόγο για «θεωρίες συνομωσίας», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν υιοθετούμε τις απόψεις των ξένων ΜΜΕ και δεν συμμεριζόμαστε τα δημοσιεύματα. Θέλουμε να τον προστατεύσουμε για να μην κάνει αστοχίες. Δεν έχει αίσθηση όμως του πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα και λειτουργεί ως τοπικός ηγέτης».

Ερωτηθείς για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει βελτιώσεις και προσαρμογές, πάντα στο πλαίσιο των μακροχρόνιων στόχων που έχουν τεθεί. Ανέφερε ακόμη ότι είναι ευθύνη των βουλευτών να στηρίξουν την κυβέρνηση και θα αναζητηθούν συνθέσεις στο πλαίσιο αυτό.

Σχετικά με την επιδίωξη συναίνεσης που ζητεί με την χθεσινή του ανακοίνωση το eurogroup, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι «πρώτα απ' όλα τη χρειάζεται το πολιτικό σύστημα στη χώρα» και πρόσθεσε ότι «έκλεισε για την κυβέρνηση η συζήτηση για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αναφορικά με την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα είπε ότι δεν θα είναι οι επικεφαλής, αλλά η τεχνική γραμματεία που θα εξετάσει τις αλλαγές που γίνονται στα μέτρα που διατυπώθηκαν στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: