Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Αύριο το τρίτο πανευρωπαϊκό ραντεβού των Αγανακτισμένων


Το τρίτο πανευρωπαϊκό ραντεβού τους δίνουν αύριο οι Αγανακτισμένοι, φιλοδοξώντας η συγκέντρωση αυτής της Κυριακής να είναι η μεγαλύτερη και οι συγκεντρωμένοι να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο σε όλη την Ελλάδα.

Οι Έλληνες πολίτες που αντιδρούν στο Μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης , ενώνουν για άλλη μια φορά τις φωνές τους με τους Ευρωπαίους συμπολίτες τους...



«μακριά από κλίκες, κόμματα και συνδικάτα», όπως λένε.

Στο Διαδίκτυο «φουντώνουν» καθημερινά οι συζητήσεις για τις επόμενες κινήσεις των Αγανακτισμένων. Ανάμεσα στα σχόλια που πρωτοστατούν είναι η επιθυμία πολλών «να καταληφθούν δημόσια κτίρια», όπως και ο «επ’ αόριστον αποκλεισμός του Προεδρικού Μεγάρου, του Μεγάρου Μαξίμου και της Βουλής».

Οι Έλληνες Αγανακτισμένοι όμως δεν σταματούν εκεί. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, συσπειρώνονται με τις πιο παλιές πρωτοβουλίες πολιτών για να δράσουν ομαδικά. Ενδεικτικά, χθες το απόγευμα είχαν οργανώσει αποκλεισμό των ακυρωτικών μηχανημάτων στον μετρό Συντάγματος, καλώντας μέλη των Επιτροπών «Δεν Πληρώνω» να συμμετάσχουν, ενώ πρότειναν και καθημερινό αποκλεισμό μηχανημάτων για όσο καιρό θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος. Επιπλέον οι Αγανακτισμένοι αποφάσισαν να οργανώσουν το συντομότερο δυνατό ημέρα λαϊκής διαβούλευσης και ενημέρωσης σχετικά με το «Σύνταγμα και την άμεση Δημοκρατία» κατά τα πρότυπα της 1ης «Ημέρας Χρέους». Θα προσκληθούν περίπου 5 ομιλητές που διαθέτουν σχετικό έργο και μελέτες και είναι σε θέση να προσφέρουν και να αναλύσουν ιστορικά παραδείγματα που πλησίασαν την άμεση δημοκρατία.

Κορύφωση των κινητοποιήσεων τους αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετέχουν πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: