Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το παρασκήνιο πίσω από τη μη - παραίτηση Παπανδρέου


Στο «παρά ένα» άλλαξε γνώμη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου - σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου - και αντί της παραίτησης προκειμένου να σχηματισθεί Οικουμενική κατέληξε την περασμένη Τετάρτη στην απόφαση για ανασχηματισμό της κυβέρνησής του...



Όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής», ο πρωθυπουργός στις 6 το απόγευμα όχι μόνο είχε καταλήξει στην απόφασή του, αλλά είχε ενημερώσει ήδη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή να συντάξει το κείμενο της παραίτησης. Από τον κ. Πεταλωτή ειδοποιήθηκε η γ.γ. του πρωθυπουργικού γραφείου Ρ. Βάρτζελη η οποία αναζήτησε τον κ. Παπανδρέου στο «τριψήφιο» αλλά δεν τον βρήκε, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στους υπουργούς που διαφωνούσαν με την απόφαση, όπως ο Δ. Ρέππας, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο Π. Γερουλάνος, ο Γ. Ραγκούσης κ.α.

Τελικά, αφού υπήρξε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό προγραμματίσθηκε σύσκεψη στο γραφείο της Βουλής, όπου κατέφθασε και ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος, ο οποίος και φέρεται να του είπε: «κανένας Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί, οι υπουργοί δεν παραιτούνται». Καταλυτικό ρόλο έπαιξε σύμφωνα με το δημοσίευμα και η τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τη Ρ. Βάρτζελη, η οποία χαρακτήρισε «υποκριτή» τον Α. Σαμαρά και υποστήριξε ότι ήδη τον εκθέτει με «διαρροές».

Σύμφωνα επίσης με δημοσίευμα της Real News, οι Θ. Πάγκαλος, Δ, Ρέππας, Χ. Καστανίδης,Μ. Καρχιμάκης και Ν. Αθανασάκης εισέβαλλαν στο πρωθυπουργικό γραφείο και είπαν στον πρωθυπουργό: «Τι πας να κάνεις; Να καταστρέψεις το κόμμα και τον εαυτό σου; Να φύγεις με τη στάμπα του αποτυχημένου επειδή το θέλει ο Σαμαράς;».

Κάπως έτσι επελέγη το plan Β και ο πρωθυπουργός κατέληξε στην απόφαση για ανασχηματισμό, σε συνδυασμό με την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: