Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Γ.Παπανδρέου: "Αν θέλετε να δώσω το σπίτι στο Καστρί, το δίνω"


ΕΔΩ ΕΔΩΣΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ - ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;

Δραματικές στιγμές έζησε ο Γιώργος Παπανδρέου στη προχθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε στη συνεδρίαση, είναι το γεγονός ότι...



ο πρωθυπουργός έφυγε τελευταίος από την Ιπποκράτους, στις 3:30, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους που ανέμεναν την ολοκλήρωση της κρίσιμης σύσκεψης.

Η συζήτηση κατά διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν έντονη και η κριτική που ασκήθηκε τόσο για τον κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και για άλλους υπουργούς ήταν σκληρή.

Παρά την ήπια έναρξη με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, η συζήτηση «άναψε» όταν το λόγο πήρε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος άσκησε με το γνωστό του ύφος δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Εξαντλώντας την υπομονή του, ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποφύγει την έκρηξη: «Ως εδώ Γιώργο!», είπε, «τέρμα τα περί κατοχής, τέρμα τα περί Πινοσέτ!»

Και πρόσθεσε λίγο αργότερα: «Δεν θα επιτρέψω να μπει ως εχέγγυο δημόσια περιουσία. Εγώ, το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω το βάζω υποθήκη. Αν θέλετε να δώσω το σπίτι στο Καστρί, το δίνω!».

Η ατμόσφαιρα πάγωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ το κλίμα προσπάθησε να αποκαταστήσει με παρέμβασή του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου κ. Νίκος Αθανασάκης: «Το σπίτι της Σοφίας δεν είναι δικό σου Πρόεδρε…!».

Κατά τα άλλα, η Τόνια Αντωνίου πρότεινε, εμμέσως πλην σαφώς, πρόωρες εκλογές, κάνοντας λόγο για ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου από 180 βουλευτές προκειμένου να υπάρξει πολιτική νομιμοποίηση.

Διαφορετικά, φέρεται να τόνισε η κ. Αντωνίου, πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές.

Ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Σαλαγιάννης, επίσης, φέρεται να μίλησε για νέο κυβερνητικό σχήμα από το ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί κάτι σχετικό με κυβέρνηση συνεργασίας. Πρότεινε, μάλιστα και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος προκειμένου να συζητηθούν και εκεί, όσα συζητούνται το τελευταίο τετραήμερο στην κυβέρνηση.

Η πρόταση αυτή, την οποία υποστήριξε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, απέσπασε τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Παπανδρέου.

2 σχόλια:

Jeffrey Mineiko είπε...

Τι τον νοιάζει το σπίτι στο καστρι; Εχει πάρει καινούργιο στο Νιου γιορκ, δεν τον βλέπω να μένει πολύ ακόμα Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

τα κλεμενα πισω θελουμε γιωργακηηηηη...ξεχρεωνουμε κι εχουμε και ρεστα...
αλλα θελω και κατι ακομη...
μισθο για ολους σας 2000€ το μηνα
και κρατα το σπιτι στο καστρι....
αλλα ολοι σας εχετε απο 2/3 εκατομμυριακια ευρω στην ακρη το λιγοτερο, που να χαμπαριασετε απο κριση...