Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Απήγαγαν τη γνωστή μπλόγκερ Άμινα Αμπνταλα


Η μπλόγκερ, Άμινα Αμπνταλα, απήχθη και κρατείται από Σύριους και Αμερικανούς όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Άμινα γράφει στο γνωστό μπλογκ A Gay Girl in Damascus με εκατοντάδες fans τόσο από τη Συρία όσο και από άλλα μέρη του κόσμου...



Όπως έγινε γνωστό από τον ξάδερφό της, η Άμινα απήχθη το βράδυ της Δευτέρας (6/6) καθώς πήγαινε μαζί με ένα φίλο της σε μια συνάντηση στη Δαμασκό.

"Η Άμινα απήχθη από τρεις άνδρες περίπου 20 ετών. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ήταν οπλισμένοι. Μάλιστα, χτύπησε έναν από αυτούς και ζήτησε από το φίλο της να πάνε να βρουν τον πατέρα της. Ο ένας από τους άνδρες έκλεισε το στόμα της και την έβαλαν σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο το οποίο είχε αυτοκόλλητο Μπάσελ Άσαντ", αναφέρει ο ξάδερφός της.

Ο Μπάσελ είναι αδερφός του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ο οποίος μέχρι να πεθάνει ασχολιόταν με την πολιτική καριέρα του δεύτερου.

Η Άμινα αυτό το διάστημα έγραφε ένα βιβλίο ενώ με γοργούς ρυθμούς γινόταν όλα και πιο διάσημη.

Όπως αναφέρει η Guardian, στο άκουσμα της απαγωγής της δημιουργήθηκαν δεκάδες σελίδες στο Facebook για την απελευθέρωσή της ενώ "φωτιά" πήρε και το Twitter.

"Δεν ξέρουμε ποιος την απήγαγε για αυτό και δεν γνωρίζουμε σε ποιον πρέπει να ζητήσουμε να την απελευθερώσει. Πιστεύουμε ωστόσο ότι θα την αφήσουν σύντομα. Εάν ήθελαν να την σκοτώσουν θα το είχαν κάνει ήδη", αναφέρει μέλος της οικογένειάς της.

Η Άμινα είχε μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης σχετικά με τις αναρτήσεις που έκανε όπως την Κυριακή όταν έγραψε "Πρέπει να φύγουν σύντομα. Αυτό μόνο μπορώ να πω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: