Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Βενιζέλος: «Τα μέτρα είναι σκληρά και άδικα γιατί η φορολογική κατάσταση είναι χύμα»

«Πρέπει να σώσουμε την ελληνική οικονομία γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και απειλητική», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ενώ υπογράμμισε ότι η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά αφορά όλη τη ζώνη του ευρώ. Σκληρά χαρακτήρισε τα μέτρα ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε ότι κάθε τι που συμβαίνει στην Βουλή αυτές τις ημέρες επηρεάζει παγκοσμίως της αγορές. Έκανε λόγο για σύγκρουση κρατών και αγορών , δίχως κανόνες, αρχές και έλεος.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι είναι ομόθυμη η θέση ότι η χώρα πρέπει να μείνει στη ζώνη του ευρώ , αναφέροντας μάλιστα σχετικές δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «η κριτική είναι εύκολη, η διαχείριση δύσκολη, και η διαπραγμάτευση ακόμη δυσκολότερη».....

Την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά αυτό συμβαίνει διότι «η φορολογική κατάσταση είναι χύμα», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κόσμος θα ανακουφιστεί μόλις καταλάβει ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι οι «Αγανακτισμένοι» είναι δικαίως αγανακτισμένοι γιατί δεν έχουν πειστεί ότι πληρώνουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: