Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

"Όλοι μαζί μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα"


ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ...

Την ανάγκη για συναίνεση και για συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, επισήμανε για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεοπτικό διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιλογή προσώπων κοινής αποδοχής σε νευραλγικές θέσεις.

Ο κ. Παπανδρέου, εμφανίστηκε ανοιχτός...



σε κάθε πρόταση αλλά και στο ενδεχόμενο τοποθέτησης προσώπων κοινής αποδοχής σε καίριες θέσεις.

Αναφέρθηκε στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για συστηματικό και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα, για το οποίο υπήρξε ομόφωνη απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης ανέφερε πως προηγήθηκαν συστηματικές διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους ίδιους τους εταίρους.

Προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στην παιδεία, αλλά και στην κοινωνική πολιτική με στόχο την στήριξη των αδύναμων, των ευάλωτων και των ανέργων.

Κάλεσε τα κόμματα σε συνεργασία ενώ προέτρεψε να "καταθέσουν τις χρήσιμες προτάσεις τους για την ανάπτυξη και την επένδυση, ώστε να αξιοποιηθεί ο πλούτος και τα έσοδα του κράτους."

"Αρκεί οι προτάσεις να μην ξεφεύγουν από τον στόχο που είναι το νοικοκύρεμα της χώρας." διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, ενώ υπογράμμισε πως πρέπει "να υπερβούμε τα κομματικά τείχη."

"Πρώτα η πατρίδα και όχι οι μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις." είπε.

"Πρέπει να δείξουμε στους εταίρους μας ότι είμαστε σοβαροί με τα δικά τους χρήματα, με τα χρήματα που μας δανείζουν." σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι αν η χώρα πάει στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου, με πρόγραμμα ευρύτερα αποδεκτό, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των δανειστών της.

"Ξέρω πολύ καλά την αγωνία που περνούν τα ελληνικά νοικοκυριά. Ξέρω ότι θα βγούμε από την κρίση και μπορούμε να την κάνουμε ευκαιρία. Θα βγούμε όσο δουλεύουμε μαζί όλοι οι Έλληνες για το καλό της Ελλάδας" κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα του πρωθυπουργού

Το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε το εξής σχόλιο για το πρωθυπουργικό διάγγελμα:

"Δεν χρειαζόταν διάγγελμα για να καλέσει ο Γ. Παπανδρέου τη ΝΔ, τον Καρατζαφέρη, τη Μπακογιάννη και τους άλλους πρόθυμους να τον στηρίξουν πιο φανερά στον πόλεμο που κλιμακώνει κατά του λαού, ο στόχος του είναι να εκβιάσει και να εξαπατήσει το λαό ότι η πτώχευσή του γίνεται για το καλό του και το καλό της πατρίδας".

Από την πλευρά του ο ΣΥΝ τόνισε πως "η μοναδική συναίνεση που δίνεται απλόχερα στον πρωθυπουργό είναι αυτή της τρόικας και των τραπεζιτών"

Ο ΣΥΝ αφού επαναλαμβάνει ότι ο πρωθυπουργός ακούει καθημερινά στις πλατείες, στους δρόμους και τους χώρους εργασίας, τη γνώμη του ελληνικού λαού, αλλά κάνει πως δεν την καταλαβαίνει, καταλήγει στην ανακοίνωση του, παρατηρώντας ότι:

"Όσον αφορά στην επίκλησή του στον πατριωτισμό, ο πρωθυπουργός προσβάλλει το περιεχόμενο του όταν γίνεται στο όνομα της πολιτικής του μνημονίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: