Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Πιο κοντά τα ελληνικά ομόλογα στην κατηγορία "σκουπίδια"


Η πίεση στην Ελλάδα διογκώνεται με την Moody's να υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες στο Caa1, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times. Στο επίκεντρο της νέας υποβάθμισης βρίσκεται η εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης ότι, οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία αυξάνονται και η χώρα δεν θα μπορέσει να σταθεροποιήσει τη δημοσιονομική της θέση χωρίς αναδιάρθρωση χρέους...Ο υπουργός Οικονομικών στάθηκε επικριτικά στη νέα υποβάθμιση δηλώνοντας ότι «Η ελληνική κυβέρνηση δίνει μάχη να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011 και να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις».

Η οικονομική εφημερίδα βλέπει μεταστροφή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία πλέον φαίνεται να υποστηρίζει την ιδέα ενθάρρυνσης των τραπεζών να μετακυλήσουν ελληνικά ομόλογα σε μία προσπάθεια στήριξης της οικονομίας της χώρας.

Οι Financial Times ασκούν έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται. Χαρακτήρισαν πρωτοφανές το διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων που χρειάστηκε προκειμένου η κυβέρνηση να συντάξει το σχέδιο συμφωνίας με την Ε.Ε και το ΔΝΤ για τα έκτακτα μέτρα στήριξης του φετινού προϋπολογισμού, το μεσοπρόθεσο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών και το φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: