Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΣΔΟΕ: Υπεράκτιες εικονικές συναλλαγές για το σπίτι στην Αρεοπαγίτου


ΓΙΑ ΤΑ αΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ? ΤΙΠΟΤΕ !!

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που εξετάζει τη διαδοχή του ακινήτου του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του διαπιστώνει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου στην Καθημερινή, υπεράκτιες εικονικές συναλλαγές.

Το ΣΔΟΕ εκφράζει αμφιβολίες ότι οι υπεράκτιες εταιρίες Torcasso και Nobilis...



ανήκουν στους φερόμενους ως δικαιούχους κ.κ. Ζήγρα και Γεωργουλάκη.

Το ΣΔΟΕ σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την εικονικότητα των συναλλαγών μεταξύ των παράκτιων εταιριών. Όπως φαίνεται να προκύπτει από το πόρισμα, η Torcasso αφού αγόρασε το ακίνητο από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες το πούλησε στη Nobilis, που διέθεσε 1,2 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς αυτά να φαίνονται σε τραπεζικό λογαριασμό. Επίσης ούτε η Torcassoδιαθέτει λογαριασμό στον οποίο λαμβάνει τα χρήματα. Η Nobilisφαίνεται να δαπανά 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του ακινήτου και λαμβάνει μόνο τις 650.000 ευρώ, δηλαδή έχει ζημιά 900.000 ευρώ.

Για την επισκευή του σπιτιού μια άλλη εταιρία, η Arcon, φαίνεται να έχει εκδώσει τιμολόγια 2,5 εκατομμύρια ευρώ αλλά να έχει εισπράξει μέσω τραπεζικών λογαριασμών 350.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της Arcon αγοράζει από την εταιρία Bluebellακίνητο που είχε νοικιαστεί σε συγγενή του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και το μεταπουλάει στη συγγενή του πρώην υπουργού. Ενώ η Bluebellέπαιρνε ενοίκιο από τη συγγενή, ο ιδιοκτήτης της Arcon δεν δηλώνει είσπραξη.

Ερωτηματικά έχουν προκύψει και για τη χορήγηση το δανείου από συγκεκριμένη τράπεζα, η οποία το χορήγησε παρά το προχωρημένο της ηλικίας του κ. Τσοχατζόπουλου. Η ίδια τράπεζα φαίνεται να έχει εγκρίνει και μια σειρά άλλων δανείων για ακίνητα, που έχουν σχέση με άλλα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: