Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ο Ευ. Βενιζέλος έλυσε την "παρεξήγηση" με τις αποδείξεις

Σε μια εφ' όλης της ύλης και "σκληρή" συνέντευξη που έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο ALTER και το Νίκο Χατζηνικολάου δήλωσε ότι το μέτρο των αποδείξεων δεν καταργείται και έλυσε την "παρεξήγηση" γαι τη φορολόγηση των επιστροφών, είδηση που είχε ξεσηκώσει διαμαρτυρίες.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής στις επίμονες και σκληρές ερωτήσεις του γνωστού δημοσιογράφου και άνκορμαν:

"Λοιπόν, οι αποδείξεις δεν καταργούνται. Από του χρόνου υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο, ώστε να μην έχουμε άδικες και αδικαιολόγητες επιστροφές, γιατί διαπίστωσαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών πως έτσι όπως λειτουργούσε..."....

Όσον αφορά το ερώτημα αν έχει νόημα η συλλογή αποδείξεων ο υπουργός Οικονομικών απάντησε:

"Έχει κίνητρο, γιατί οικοδομεί το αφορολόγητό του και γιατί έτσι μειώνει τη φορολογική του επιβάρυνση. Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα αυτό δημιουργήθηκε, επειδή υπήρξαν επιστροφές και μεγάλες επιστροφές με αποδέκτες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που δεν πληρώνουν τίποτα και είναι στο στόχαστρο της μάχης κατά της φοροδιαφυγής."

Για το μέτρο των αποδείξεων την επόμενη χρονιά και για την επιστροφή των επιστροφών από την εφορίαο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικός:

"Θα λειτουργήσει με έναν τρόπο που να μη δημιουργεί αυτή την πρόκληση, δηλαδή να παίρνουν τελικά χρήμα από τις Εφορίες κάποιοι που δεν δίνουν ενώ έπρεπε να δώσουν τον όβολό τους στην εθνική προσπάθεια.

Αλλά, βεβαίως, υπάρχει κι ένα άλλο θέμα. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να έχει πάρει επιστροφές και τώρα να καλείται να τις επιστρέψει. Λοιπόν αυτό δεν θα γίνει, εάν έχει δημιουργηθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση…"

Δεν υπάρχουν σχόλια: