Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Τέθηκε σε αργία ο Ψωμιάδης


Σε αργία θα τεθεί ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα και με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιου Σώκου.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλώντας στην ΕΤ3 και εξέφρασε την πρόθεση του να πηγαίνει καθημερινά στα γραφεία της Περιφέρειας και να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά,...παρά το γεγονός ότι θα είναι σε προσωρινή αργία.

"Δεν πρόκειται να φύγω από την Περιφέρεια. Θα παραμείνω εδώ, χωρίς να έχω τον τίτλο του Περιφερειάρχη - το δικαίωμα να υπογράφω. Από εδώ μόνον ο λαός μπορεί να με διώξει. Ο λαός με έστειλε πριν έξι μήνες - κανείς δεν μπορεί να έρθει να με πάρει από εδώ. Εξάλλου, δεν έχει τελεσιδικήσει τίποτε. Έχουμε τον Άρειο Πάγο", τόνισε .

Δήλωσε, επίσης, ότι θα συνεχίσει να μιλά για τα προβλήματα της κοινωνίας, κατά του μνημονίου, για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, για τη Μακεδονία. "Δεν πρόκειται ούτε να με φιμώσουν, ούτε να με τρομοκρατήσουν, ούτε να με εξοντώσουν πολιτικά", πρόσθεσε.

Ειδικότερα η αναλύτικη απόφαση έχει ως εξής:

"Θέτουμε σε αργία τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη του Χαραλάμπους, μέχρι την έκδοση αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης επί της κατηγορίας που τον βαρύνει, οπότε αίρεται αυτοδικαίως το μέτρο της αργίας και θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθέν"

"Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται και οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή άσκηση καθηκόντων που αποκτήθηκε ή ανατέθηκαν αντίστοιχα εξαιτίας της ιδιότητας του περιφερειάρχη που απέκτησε με την παραπάνω ορκωμοσία του"

Στην απόφαση επισημαίνεται ακόμη :

"Το γεγονός ότι η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε σε χρόνο προγενέστερο της έναρξης της θητείας που διανύει, ήδη, το αιρετό όργανο δεν ασκεί αρνητική επιρροή. Η απόφαση λαμβάνει υπόψη την καταδίκη του Π. Ψωμιάδη σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, επειδή ως νομάρχης Θεσσαλονίκης μείωσε πρόστιμο σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, που είχε επιβάλει ο προηγούμενος νομάρχης."

"Ο μη σύννομος περιορισμός των επιβληθέντων προστίμων δεν ωφέλησε, μόνο, παράνομα τον τελευταίο αλλά και έβλαψε, εξίσου παράνομα, τα συμφέροντα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης υπό την έννοια ότι το παρ’ αυτής δικαιούμενο ποσοστό επί των επιβληθέντων προστίμων περιορίστηκε από το ποσό των 89.000 ευρώ σ’ εκείνο των 5.000 ευρώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: