Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Σόρος: "Η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ είναι αναπόφευκτη"


ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΑΡΑΓΕ;

Σε δυσάρεστες εκτιμήσεις προέβη ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, καθώς υποστήριξε πως τελικά κάποια χώρα θα αναγκαστεί να βγει από την Ευρωζώνη.

Ταυτόχρονα, απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους να βρουν ένα “σχέδιο Β”, το οποίο θα μπορούσε να σώσει την Ευρώπη από την επικείμενη οικονομική κατάρρευση...



"Είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης που ξεκινά στην Ελλάδα", τόνισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βιέννη, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η εν λόγω οικονομική κατάρρευση θα μπορούσε εύκολα να επεκταθεί.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σόρος εκτίμησε πως αναπόφευκτα ένα κράτος θα βγει κάποια στιγμή από τη ζώνη του ευρώ αν και δεν κατονόμασε ποιο κράτος είναι αυτό.

"Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μια χώρα που ενδεχομένως θα έβγαινε από το ευρώ, κάτι το οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον αναπόφευκτο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο Σόρος σημείωσε πως δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή ένα "σχέδιο Β" και για αυτό κάλεσε τους Ευρωπαίους να καταλήξουν σε ένα τέτοιο σχέδιο που θα μπορούσε να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από μια ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση.

Επανέλαβε δε την άποψή του ότι το ευρώ είχε ένα βασικό ελάττωμα από την αρχή, ότι το νόμισμα δεν υποστηρίζεται από μια πολιτική ένωση ή ένα κοινό ταμείο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε θέμα ζωτικής σημασίας για όλους την επιβίωση της Ε.Ε., συμπληρώνοντας ότι η Ένωση χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές για να σταματήσει η διαδικασία αποσύνθεσης.

"Είμαστε στο χείλος της κατάρρευσης και είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για αλλαγή", κατέληξε ο Σόρος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και δεν λέει να ψοφήσει να ησυχάσουμε ο μικροεπενδυτής που έχει επενδύσει στην χρεωκοπία της Ελλάδας.