Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

"Φτερά" έκαναν χιλιάδες έγγραφα νομιμοποίησης μεταναστών!


Εκτεταμένη κλοπή νομιμοποιητικών εγγράφων μεταναστών από τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών σε περιφέρειες και δήμους αποκαλύπτουν τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη.

Σχεδόν 70.000 έγγραφα έκαναν φτερά, τα τελευταία πέντε χρόνια...



Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2006, όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου για την "Είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια", μέχρι και σήμερα, κλάπηκαν:

• 25.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με πλήρη δικαιολογητικά (Τύπου Α΄)

• 11.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με ελλιπή δικαιολογητικά (Τύπου Β΄)

• 29.959 έντυπα αδειών διαμονής ενιαίου τύπου (βινιέτες)

• 2.880 έντυπα δελτίων διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της Ε.Ε.

• 2.719 έντυπα δελτίων μόνιμης διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της Ε.Ε.

Το 2010 έγινε διάρρηξη στο κτήριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ενώ μεγάλος αριθμός εγγράφων εκλάπηκαν από το Τμήμα Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Ν. Έβρου.

Η υφυπουργός ανέφερε ότι "στην πλειονότητα των περιπτώσεων για τις οποίες έχει διαπιστωθεί απώλεια εντύπων, παρατηρείται απροθυμία των Δημάρχων σε ενέργειες για την διοικητική διερεύνηση των συνθηκών απώλειάς τους (ΕΔΕ) και τη διερεύνηση ύπαρξης ευθυνών, παρά τις συστάσεις του υπουργείου".

Διευκρίνισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να κινήσει διαδικασίες πειθαρχικών ελέγχων, καθώς σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η αρμοδιότητα για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου στο προσωπικό των δήμων ανήκει στον ίδιο τον δήμαρχο.

Υποστήριξε, πάντως, ότι ελάχιστες από τις κλεμμένες άδειες διαμονής, αναφέροντας ότι μέσω του συστήματος Police on line μπορεί να διαπιστωθεί η παραποίηση τους στις πύλες εισόδου της χώρας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δες στην... τσάντα σου μωρή
μπας κι είναι κι αυτά εκεί
που΄ναι κι οι διορισμοί
μαζί με τον δονητή...