Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ανασχηματισμός μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου


Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ήδη το νέο σχήμα έχει όχι μόνο συζητηθεί, αλλά έχουν ληφθεί αποφάσεις για τα κρίσιμα υπουργεία με κορυφαίο το υπουργείο Οικονομικών από το οποίο θα αποχωρήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η απόφαση για μετακίνηση του κ. Παπακωνσταντίνου θεωρείται επιβεβλημένη αφού είναι αυτός που πήρε και σήκωσε το βάρος όλων των μέτρων...



και αυτών που πέτυχαν αλλά και αυτών που απέτυχαν με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι «κόκκινο πανί» και για τους πολίτες αλλά και για τους βουλευτές του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπουργός οικονομικών κυριολεκτικά σφυροκοπήθηκε και από συναδέλφους του υπουργούς σ’ όλες τις συνεδριάσεις των κομματικών και κυβερνητικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Ποιός θα είναι ο… θαρραλέος που θα τον αντικαταστήσει;

Οι τελευταίες πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός προσέγγισε κορυφαία στελέχη της αγοράς και του τραπεζικού συστήματος εισέπραξε όπως δύο τουλάχιστον ηχηρές αρνήσεις.

Πολλά πάντως και σε επίπεδο κορυφαίων κινήσεων θα κριθούν τις επόμενες ημέρες μέχρι και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, καθώς αυτή η διαδικασία θα δώσει τον τόνο των εξελίξεων οι οποίες εκτός από τον προαποφασισμένο ανασχηματισμό, περιλαμβάνουν και το σενάριο μιας εξ ανάγκης προσφυγής στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: