Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Μπεγλίτης: "Υπερβολική" η δήλωση Πάγκαλου για τα τανκς


“Υπερβολική” χαρακτήρισε τη δήλωση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, περί εξόδου των τανκς σε περίπτωση καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και επιστροφής της χώρας στη δραχμή, ενώ συνέστησε στους βουλευτές όλων των κομμάτων, όταν αναφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, να επιδεικνύουν εξαιρετική προσοχή...Ο κ. Μπεγλίτης εξήγγειλε αλλαγές στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων ανεξαρτήτως κόστους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας (27/06)μ ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε:

“Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν, έχουν με την εξωτερική ασφάλεια.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα”.

“Δεν χρειαζόμαστε καμία υπερβολή, οι ευθύνες μας οι ίδιες μας οδηγούν στην υπερψήφιση του μακροπρόθεσμου”, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται, ότι σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα “El Mundo”, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τις προτάσεις περί επιστροφής στη δραχμή και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ως “τεράστια βλακεία”.

“Είτε πρόκειται για αναλυτές είτε για καθηγητές πανεπιστημίου ή οικονομολόγους και μόνο που το λένε αυτό, είναι τεράστια βλακεία”, είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε πως αν επιστρέψουμε στη δραχμή την επόμενη μέρα “οι τράπεζες θα γεμίσουν ασφυκτικά από πανικόβλητους πολίτες που θα προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους, και τότε ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τα τανκς, για να τις προστατεύσει γιατί η αστυνομία δε θα επαρκεί”.

“Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα. Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά”, είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: